<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
NY ROLEX SUBMARINER: Det som kanskje er verdens mest kjente klokkemerke har nettopp lansert en ny utgave av det som kanskje er deres mest ikoniske modell, Submariner. Den er større en forgjengeren, og er utstyrt med et nytt urverk. Remfestenes bredde er økt med 1 millimeter, fra 20 til 21 mm.  Foto: Rolex

Rolex' mest populære klokke er blitt ny ...og derfor får du ikke kjøpe den

Rolex oppdaterer deres mest ikoniske og ettertraktede modell. På menyen står nytt urverk, nye farger, én ekstra diameter på hånden og slankere horn. 

Publisert 4. sep. 2020 kl. 16.09
Oppdatert 4. sep. 2020 klokken 19.11
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 596 ord

Nei, du vil ikke ha en Rolex, sier du. Mange sier det. Ingen tror helt på det.

For uret er verdens mest kjente luksusmerke. Alle vil ha en, ikke alle har råd til å kjøpe en og enda færre får muligheten.

Det er alltid en del spenning knyttet til lanseringen når verdens mest populære klokkemerke kommer med nyheter.

Tirsdag holdt Rolex et eget show rundt deres lanseringer for 2020 – et år preget av corona. Nyhetene skulle egentlig vært lansert under en messe i Basel for flere måneder siden. Det har gjort at spenningen blant fans har bygd seg godt opp. Kanskje til Rolex fordel. 

I tillegg til oppgraderinger (og fargetilskudd) i en rekke serier, som eksempelvis Oyster Perpetual og Sky-Dweller, er kanskje den aller største og mest etterlengtede lanseringen dykkerklokken Submariner. Dykkerklokken har fått nytt urverk, en større diameter (på 41 mm – opp fra 40 mm) og slankere horn. 

POPULÆR: Rolex Submariner er en klokke som er svært etterspurt verden over. Det gjør at den er vanskelig å få tak i. Ventelistene er lange. Foto: Rolex

Det nye urverket i versjonen uten datovisning er cal. 3230. Nå med 70 timers gangreserve. I utgavene med datovisning finnes nå cal. 3235. 

Begge er naturligvis mekaniske, med automatisk opptrekk. 

Introduksjonen medfølger også noen større eller mindre nyvinninger til modellserien, blant annet en balansjefjær med forbedrede anti-magnetiske egenskaper. Det skal øke prestasjonen målt i nøyaktighet. 

Designmessig holder nye Submariner seg til de sobre linjene klokken har hatt siden introduksjonen på 50-tallet. Rolex har også bestemt seg for å gjeninnføre den populære (blant samlerskaren) fargekombinasjonen under kallenavnet «Kermit», en utgave med datovisning, sort skive og grønn bezel. I tillegg finnes det nå en Submariner i hvitt gull med sort skive, polerte midtledd på lenken og blå bezel. 

Ekstremt ettertraktet

Faktum at Rolex mest populære sportsmodeller i stål har vært svært ettertraktet har gjort at ventelistene er lange for nye klokker hos autoriserte forhandlere. Slik har det vært i flere år. De som ikke greier å vente må se til annenhåndsmarkedet, hvor Submariner, GMT-Master II og Daytona går langt over listepris

NYHET: Rolex Submariner Date i hvitt gull, med sort skive og blå keramisk bezel. <strong>Foto: Rolex</strong> (1 / 3)
NYHET: Rolex Submariner Date i hvitt gull, med sort skive og blå keramisk bezel. Foto: Rolex

Vent med å knuse sparegrisen

Ifølge kilder Robb Repport har vært i kontakt med, skal det være enda vanskeligere å få tak i årets nyheter enn tidligere modeller.

Årsaken skal være at antallet produserte modeller vil være betraktelig redusert som følge av nedstengingen av to av Rolex’ fabrikker under coronakrisen.

Tilgjengeligheten av nye modeller er forventet å være redusert med 30 til 40 prosent.

Har du et godt forhold til din lokale Rolex-forhandler, kan du sitte på en potensiell gullgruve.

Avgjørelsen om å blåse opp størrelsen på nye Submariner er på sett og vis interessant. Tidligere har trenden gått i favør større ur, men de siste par årene har mindre diametere vunnet større oppmerksomhet atter igjen. Rolex er imidlertid kjent for å kjøre et eget løp og gjør kun små oppdateringer i sine kolleksjoner. Litt som Porsche har gjort med 911. 

Sist gang Submariner ble oppdatert var i 2010. Samtidig må det nevnes at urkassen nå er blitt noe slankere siden sist, og at forskjellen i størrelse ikke nødvendigvis vil være av stor visuell betydning. 

Prisen starter på 81.800 kroner for modellen uten dato (Rolex Submariner Date), i stål. Modellen i hvitt gull har en listepris på 401.700 kroner.