<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Patek Philippe utstilling på Grand Hotel i Oslo, Urmaker Bjerke Foto: Foto: Einar Aslaksen

Urmaker Bjerke åpner for bruktsalg

Urmakeren som er kjent for å selge nye luksusklokker skal nå åpne for salg av brukte.

Category iconKlokker
  Publisert 17. sep. 2020Oppdatert 18. sep. 2020
  Lesetid: 2 minutter

  Det er ikke alltid lett å kjøpe brukte klokker. Forflalskninger og replikaer kan være vanskelig å skille fra ekte vare for det utrente øye, og prisene kan fort variere markant etter små detaljer. 

  For noen kunder gir det derfor en ekstra trygghet å kjøpe i butikk enn å selv måtte tråle annenhåndsmarkedet for riktig klokke. For andre kan det imidlertid være en del av moroa. 

  SKAL SELGE VINTAGE: Joakim Bjerke er administrasjonssjef hos Urmaker Bjerke. Nå åpner han bruktbutikk. Foto: Urmaker bjerke

  Nå lanserer Urmaker Bjerke en egen avdeling for gamle og nye brukte ur, hvor tryggheten skal ligge i at de tilbyr klokker de står inne for. 

  – Vi har lenge vurdert om vi skal bli en aktør i markedet for brukte klokker. I takt med at interessen for klokker har økt har også tanken modnet, og nå mener vi at tiden er inne. Vi tar sikte på å gjøre dette etter en trygg og forutsigbar modell for alle involverte parter, skriver administrasjonssjef Joakim Bjerke i Urmaker Bjerke i en pressemelding. 

  Utbredt konsept

  I utlandet er det en rekke forhandlere og urmakere, som i tillegg til å selge nye klokker, har gjort det en del av businessen å kjøpe og videreselge eldre og nyere brukte klokker. Slik som Urmaker Bjerke gjør nå.

  Andre fokuserer også utelukkende på brukte klokker, slik som Bobs Watches i USA. I Norge har det imidlertid ikke vært mange av disse tidligere. 

  Fellesnevneren er at de beste «bruktbutikkene» har profesjonalisert et marked med et til dels broket rykte ved å ta transaksjoner som normalt bytter hender mot cash og samlet noe av det beste sveitsisk og japansk urbransje har å by på under tak.

  Konseptet er døpt Bjerke Vintage& Pre-owned. I tillegg til å kunne kjøpe klokker skal kunden også kunne selge sine brukte ur til Bjerke.

  Blir på nett

  – Butikken vil primært være digital, og bygges opp som en frittstående nettbutikk på våre nettsider, men det vil være også være mulighet for fysisk visning av klokker etter avtale. Til det vil vi bruke et eget rom i vår butikk i Nedre Slottsgate, forteller Bjerke til Finansavisen i en e-post. 

  Bjerke forteller også at deres utvalg vil begrense seg naturlig til de merkene de normalt jobber med.

  – Det kan være et og annet unntak av merker utenfor vår normale portefølje, men hovedfokuset vil være de vi er autorisert forhandler og servicesenter for, fortsetter Bjerke.