<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Patek Philippe utstilling på Grand Hotel i Oslo, Urmaker Bjerke Foto: Foto: Einar Aslaksen

Urmaker Bjerke åpner for bruktsalg

Urmakeren som er kjent for å selge nye luksusklokker skal nå åpne for salg av brukte.

Publisert 17. sep. 2020 kl. 17.32
Oppdatert 17. sep. 2020 klokken 18.46
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 300 ord

Det er ikke alltid lett å kjøpe brukte klokker. Forflalskninger og replikaer kan være vanskelig å skille fra ekte vare for det utrente øye, og prisene kan fort variere markant etter små detaljer. 

For noen kunder gir det derfor en ekstra trygghet å kjøpe i butikk enn å selv måtte tråle annenhåndsmarkedet for riktig klokke. For andre kan det imidlertid være en del av moroa. 

SKAL SELGE VINTAGE: Joakim Bjerke er daglig leder hos Urmaker Bjerke. Nå åpner han bruktbutikk. Foto: Urmaker bjerke

Nå lanserer Urmaker Bjerke en egen avdeling for gamle og nye brukte ur, hvor tryggheten skal ligge i at de tilbyr klokker de står inne for. 

– Vi har lenge vurdert om vi skal bli en aktør i markedet for brukte klokker. I takt med at interessen for klokker har økt har også tanken modnet, og nå mener vi at tiden er inne. Vi tar sikte på å gjøre dette etter en trygg og forutsigbar modell for alle involverte parter, skriver daglig leder Joakim Bjerke i Urmaker Bjerke i en pressemelding. 

Utbredt konsept

I utlandet er det en rekke forhandlere og urmakere, som i tillegg til å selge nye klokker, har gjort det en del av businessen å kjøpe og videreselge eldre og nyere brukte klokker. Slik som Urmaker Bjerke gjør nå.

Andre fokuserer også utelukkende på brukte klokker, slik som Bobs Watches i USA. I Norge har det imidlertid ikke vært mange av disse tidligere. 

Fellesnevneren er at de beste «bruktbutikkene» har profesjonalisert et marked med et til dels broket rykte ved å ta transaksjoner som normalt bytter hender mot cash og samlet noe av det beste sveitsisk og japansk urbransje har å by på under tak.

Konseptet er døpt Bjerke Vintage& Pre-owned. I tillegg til å kunne kjøpe klokker skal kunden også kunne selge sine brukte ur til Bjerke.