<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
SKJELETTERT: Label Noir presenterer ikoniske Daytona slik du aldri har sett den før. Foto: Label Noir

Modifisert Rolex: Klokkekunst eller hærverk?

Label Noir forvandler Rolex Daytona til noe nært ugjenkjennelig.

Publisert 2. nov. 2020 kl. 11.56
Oppdatert 2. nov. 2020 klokken 11.57
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 410 ord

Modifisering av luksusklokker er ikke noe nytt fenomen. Aktører som Blaken, Pro Hunter, Project X og Bamford Watch Department, har i flere år spesialisert seg på denne nisjen innenfor en nisje. Graden av endringer er varierer – fra små justeringer av farger og finisj, til betydelige modifiseringer som dufter av varmt metall.

Daytona LNSK010-01 tilhører utvilsomt sistnevnte kategori. Klokken er den nyeste skapningen fra Genève-baserte Label Noir, som for alvor viste styrke i 2018 med en modifisert Rolex Milgauss med tourbillon. Denne gangen er det den tidløse og sporty Rolex Daytona, som er transformert til noe langt mer brautende og maksimalistisk.

Standard utgangspunkt

Label Noir har tatt utgangspunkt i en Daytona ref. 116520 – forgjengeren til dagens modell med keramisk bezel, som ble produsert i perioden 2000 til 2016. Dette var den første kronografen fra Rolex med egenprodusert urverk, og det er nettopp kaliber 4130 som nå fremheves ved en rekke modifikasjoner. Selv deler av Rolex-logoen har blitt fjernet på den åpne urskiven, som nå gir nært uhindret innsyn til klokkens indre.

LITT NYTT: Rotoren er skiftet ut til Label Noirs utgave av platina. Foto: Label Noir

Fra skivesiden er kaliber 4130 egentlig et traust skue, men i Daytona LNSK010-01 møter ikke blikket standardvare. Label Noir har skjelettert det selvtrekkende urverket, som innebærer at overflødig materiale har blitt fjernet fra de små komponentene. Dekkende og massive flater er erstattet med avslørende åpninger, kurver og vinkler, som overlater lite til fantasien. Endringene er også synlige på baksiden, hvor den originale rotoren er skiftet ut med en skjelettert variant av platina.

Supermatt

Heller ikke eksteriøret har sluppet unna Label Noirs kreative påfunn. Bezelet på den 40 mm store stålkassen er gjort svart med ADLC (amorphous diamond-like carbon), mens de blankpolerte knappene og kronen er gitt en mattere tekstur. Label Noir omtaler teknikken som «SuperMattLight», men i praksis minner finisjen om ekstra fin sandblåsing. Samme behandling er gitt de polerte elementene på lenken, som nå byr på matte midtledd. Samtidig er de børstede elementene gjort speilblanke i det som er en slags invertering av opprinnelig finisj.

Daytona LNSK010-01 oppgis å være begrenset til fem eksemplarer, men dette reflekterer trolig et en maksgrense fremfor allerede produserte eksemplarer. Label Noir understreker at modellen først og fremst er et eksempel på hvilke muligheter merket kan tilby, og er hemmelighetsfulle rundt nøyaktig pris. Vår magefølelse hvisker imidlertid om et sted rundt en kvart til en halv million kroner.

Denne saken var første gang publisert i Finansavisen Motor i august.