<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
BARSK: Anonimo x Label Noir Epurato AM-4000.02.LN er en tøffing i 15 eksemplarer. Foto: Label Noir

Sjeldent «billig» fra oppsiktsvekkende klokkemerke

Anonimo er første samarbeidspartner når Label Noir satser på «ready-to-wear».

Publisert 3. jan. 2021 kl. 11.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 411 ord

De seneste årene har sveitsiske Label Noir vakt stor oppsikt med elleville modifiseringer og omfattende ombygginger av populære modeller fra Rolex. Til tross for å ha vist frem fungerende klokker som Daytona og Milgauss med tourbillon, har det hele tiden dreid seg om demonstrasjoner av selskapets know-how snarere enn serieproduserte modeller.

I praksis har Label Noir levert skreddersøm med nærmest uendelige valgmuligheter, forbeholdt et spesielt interessert klientell med særdeles tykke lommebøker.

Mer tilgjengelig

Nå går imidlertid Label Noir bredere ut, og rettet oppmerksomheten mot «ready-to-wear» i en langt mer tilgjengelig prisklasse.

Den første serieproduserte klokken er tøffingen Epurato AM-4000.02.LN, som er produsert i samarbeid med Anonimo. Som navnet tilsier er spesialmodellen basert på Anonimos puteformede Epurato, som ble lansert som merkets mest elegante kolleksjon i 2018.

TRAKTOR: Urverket er et Sellita SW 200-1 utsmykket med skjelettert rotor. Foto: Label Noir

I utgangangspunktet er ikke Epurato akkurat en klassisk dressklokke, men i kjent stil har Label Noir trukket designet i en enda tøffere og mer moderne retning. Den 42 mm store kassen av rustfritt stål er gjort svart via DLC-behandling, mens urskiven har fått en grå sandblåst finisj. Indekser, time- og minuttviser matcher den svarte kassen, mens en asurblå sekundviser bryter med det grå og svarte.

Resultatet minner ikke så rent lite om moderne Panerai – men dette er det en ganske god forklaring på. I likhet med Panerai ble Anonimo grunnlagt i Firenze, og rekrutterte flere ansatte fra førstnevnte da Panerai ble kjøp av luksuskonglomeratet Richemont i 1997. En av de mest kjente profilene i Anonimos tidligste år er Dino Zei, som ledet Panerai fra 1972 til 1997.

Enkelt å vedlikeholde

På innsiden er Epurato AM-4000.02.LN mer traktor enn haute horlogerie. Urverket er det selvtrekkende Sellita SW 200-1, som nærmest er en kopi av det velkjente ETA 2824-2. Label Noir omtaler urverket som en «velprøvd motor», og denne beskrivelsen er det vanskelig å motstride. Sellita SW 200-1 er både robust og enkelt å vedlikeholde, og har en gangreserve på 38 timer.

Anonimo x Label Noir Epurato AM-4000.02.LN leveres på en tekstilrem med asurblå kontrastsøm, som matcher klokkens sekundviser. Serieprodusert betyr noe annet hos Label Noir enn de store produsentene, og modellen er begrenset til 15 eksemplarer. Den veiledende prisen er satt til 2.890 sveitsiske franc, som etter dagens kurs er omkring 28.400 kroner. Epurato AM-4000.02.LN er ikke tilgjengelig hos ordinære forhandlere, men selges eksklusivt på Label Noirs eget nettsted.