<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
«OL-KLOKKEN»: Omega Seamaster Diver 300M «Beijing 2022» Special Edition.

Allerede klar for vinter-OL i Beijing

Omega Seamaster er allerede klar for vinterlekene i Beijing 2022.

Publisert 4. apr. 2021 kl. 15.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 456 ord

Det spøker for sommerens utsatte OL i Tokyo, og heller ikke gjennomføringen av neste års vinterleker i Beijing er i skrivende stund en selvfølge. I all uvissheten er i det minste én ting sikkert – tradisjonen tro er den offisielle tidtageren Omega.

Rollen har den sveitsiske produsenten hatt helt siden 1932, og vinter-OL i Beijing blir den 30. gangen Omega bistår med presis tidtaging i de ulike grenene.

Frekke detaljer

Ikke overraskende er dette en begivenhet Omega ønsker å feire. Seamaster Diver 300M «Beijing 2022» Special Edition er en ny sportsmodell dedikert til de (forhåpentligvis) kommende Beijing-lekene.

Klokken er basert på den seneste generasjonen Seamaster Diver 300M dykkerur, som ble introdusert i 2018. Tross en velkjent plattform mangler likevel ikke «OL-klokken» særtrekk og fiffige detaljer, som tydelig skiller den fra de populære søsknene.

Den 42 mm store kassen av rustfritt stål er nå matchet med en bezel av titan, hvor minuttskalaen er gjort som relieff. Bezelen omgir en mørkeblå urskive av teknisk keramikk, med Seamaster-familiens velkjente lasergraverte bølgemønster. Skiven er imidlertid langt i fra standard vare, med innslag av fem ulike farger kl. 2, 4, 8, 10 og 12. I blått, gult, svart, grønt og rødt, gjenspeiler timemarkørene de olympiske ringene. Overraskende nok er resultatet ganske diskré, hvor man virkelig må tett på for å se detaljene.

BEIJING 2022: Baklokket er dekorert med emblemet til det kommende vinter-OL.

OL-logo bak

Vendes klokken rundt er referansene til vinter-OL i Beijing langt mer direkte. Glasset som vanligvis gir innsyn til klokkens mekanikk, har måttet vike for en heldekkende flate av rustfritt stål. Her har Omega plassert Beijing-lekenes eget emblem, utført i en lignende stil som bezelen. Det skrudde baklokket byr på Omegas «Naiad Lock»-system, som sørger for at emblemet alltid vil stå i korrekt «vannrett» posisjon.

Urverket er det forholdsvis nye kaliber 8800, som både har Co-Axial-gangsystem og balansefjær i silisium. Klokken har gjennomgått en rekke tester for presisjon, robusthet og antimagnetiske egenskaper, og er et godkjent «Master Chronometer» fra det sveitsiske føderale institutt for metrologi (METAS). Kaliber 8800 har automatisk opptrekk, og fullt opptrukket er gangreserven på rundt 55 timer.

Til Norge i april

Som seg hør og bør leveres Omega Seamaster Diver 300M «Beijing 2022» Special Edition i en spesiell hvit boks med snømønster og emblemet til Beijing-lekene.

Til tross for å være en spesialmodell, er det imidlertid ikke snakk om en nummerert limited edition. Omega har ikke kommunisert noe eksakt produksjonstall, men vi gjetter det i realiteten dreier seg om noen tusen eksemplarer.

Her hjemme er den veiledende prisen satt til 67.000 kroner, og klokken ventes hos forhandlere i løpet av april.