<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Foto: Rolex

Dette er tennisstjernenes klokker

Glem turneringenes offisielle tidtakere – de heftigste klokkene sitter på utøvernes håndledd.

Publisert 31. mai 2021 kl. 13.16
Oppdatert 3. juni 2021 klokken 17.07
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 635 ord

I en årrekke har tennis vært en foretrukken arena for klokkeindustriens sponsoraktiviteter. En akkurat passe sivilisert og snobbete sport, med de riktige menneskene både på banen, tribunen og hjemme foran TV-skjermen. Spesielt Rolex og Longines har utmerket seg som mangeårige «offisielle tidtakere» for noen av tennissportens mest prestisjetunge turneringer.

Det er vel og bra, men for klokkeentusiaster er det nok tennisspillernes egen håndleddspynt som for alvor pirrer interessen. Her er noen av tennisstjernene som har gjort seg spesielt bemerket med både tøffe klokker og sterke sportslige prestasjoner.

ROGER FEDERER: Har vært Rolex-ambassadør i en årrekke. Her med en Sky-Dweller på håndleddet. Foto: Rolex

Roger Federer (Rolex)

I snart 15 år har Roger Federer hatt tette bånd til Rolex, og samarbeidet mellom de to sveitserne er i dag kjent langt utenfor tennisverdenen. Opp gjennom årene har den tidligere verdenseneren blitt observert med nesten hele Rolex-katalogen på håndleddet, men ser likevel ut til å ha en viss forkjærlighet for den ikoniske Daytona. Federers personlige interesse for Rolex omfatter heller ikke bare moderne modeller, men også ettertraktede vintageperler.

RAFAEL NADAL: Her med en RM27-04. Foto: Renaud Corlouër

Rafael Nadal (Richard Mille)

Rivalen Rafael Nadal har et mangeårig samarbeid med jetset-favoritten Richard Mille, og er i motsetning til Federer kjent for å gå med klokke under tenniskamper. Richard Mille har nemlig laget flere spesialmodeller for Rafa, som alle er eksepsjonelt lette, robuste og kompliserte. I teorien kan disse modellene også tilgjengelige for sivile, men med svært begrensede antall og stykkpriser på flere millioner kroner, forblir de nok drømmeklokker for de aller fleste.

NOVAK DJOKOVIC: Seiko Astron 5X Series Novak Djokovic 2020 Limited Edition. Foto: Seiko

Novak Djokovic (Seiko)

Til tross for å være en av spillets største stjerner, fremstår Novak Djokovic som en type med føttene godt plantet på jorden. Det reflekteres også av samarbeidene med Seiko, som de seneste årene har lansert en håndfull signaturmodeller dedikert til den sympatiske serberen. Flere av disse klokkene har vært basert på Seiko Astron, som er det japanske merkets funksjonsspekkede GPS-klokker med solcellelading. Om klokkenes størrelse er det store hinderet vites ikke, men Djokovic fortrekker å stille til kamp uten klokke på armen.

SERENA WILLIAMS: Tennisspilleren har vært lenge assosiert med Audemars Piguet. Foto: Getty Images

Serena Williams (Audemars Piguet)

Serena Williams er derimot ikke redd for å spille med eksklusive klokker på håndleddet. Den amerikanske tennisdronningen har i mange år vært tilknyttet Audemars Piguet, og er observet med et bredt utvalg klokker fra det sveitsiske merket både på og utenfor banen. Som klokkeentusiaster flest ser Williams ut til å trekkes mest mot varianter av den ikoniske Royal Oak, samt den tøffere slektningen Royal Oak Offshore.

NAOMI OSAKA: Spiller med TAG Heuer på håndleddet. Foto: TAG Heuer

Naomi Osaka (TAG Heuer)

Etter nesten tre år som ambassadør for Citizen, ble Naomi Osaka i år snappet opp av TAG Heuer. I likhet med Serena Williams og Rafael Nadal er heller ikke Osaka fremmed for å spille kamper med klokke på armen. TAG Heuer er ikke akkurat ukjent med å lage egne modeller i tilknytning til merkets ulike samarbeid, men om Osaka vil få sin egen signaturmodell gjenstår å se. Foreløpig er hun observert med smartklokken TAG Heuer Connected.

CASPER RUUD: Er observert med tøffingen Hublot Big Bang Unico Black Magic. Foto: Hublot

Casper Ruud (Hublot)

Den norske tennissensasjonen Casper Ruud beveger seg taktfast mot verdenstoppen, og har allerede rukket å samarbeide med aktører innen klokkeverdenen. I 2017 ble Ruud engasjert som ambassadør for Hublot via Urmaker Bjerke. Samarbeidet ble etter sigende rundet av, noe det sveitsiske merket sikkert angrer på i dag. For norske klokke- og tennisfans vil imidlertid Ruud for evig være forbundet med det sveitsiske merket.