<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
FARVEL: Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition er den siste modellen basert på Breitling samarbeid med Bentley. Foto: Breitling

Breitling og Bentley avslutter partnerskap

Etter 19 år avsluttes det profilerte partnerskapet mellom Breitling og Bentley.

Publisert 14. okt. 2021 kl. 21.07
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 391 ord

Samarbeid med bilprodusenter er ikke et ukjent fenomen i klokkeverdenen. Som regel varer avtalene bare et eller to år, og resulterer ofte i forglemmelige spesialmodeller som blir stående å støve ned i montrene hos forhandlerne.

I så måte representerer Breitling og Bentley en suksesshistorie av de sjeldne. Partnerskapet startet i 2002, mens det britiske bilmerket utviklet modellen Continental GT. For å gjøre litt ekstra stas på interiøret ble Breitling kommisjonert for å lage en ekstravagant klokke til den nye bilens dashbord. Dette ble starten på et 19 år langt samarbeid, som i tillegg til flere ekstravagante dashbord-klokker har resultert i en rekke minneverdige armbåndsur.

Skiller lag

I september ble det kjent at de to luksusmerkene nå skiller lag. Tilsynelatende som venner, og uten å oppgi noen konkret årsak til skilsmissen. I kunngjøringen ble det derimot viet betydelig plass til den nyeste (og siste) Breitling-modellen basert på det nå avsluttede samarbeidet.

Det er langt på vei forståelig, for Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition er en passende avslutning på tidenes lengste partnerskap mellom et klokkemerke og en bilprodusent. Modellen er begrenset til 25 eksemplarer, som alle er utstyrt med grønn tallskive inspirert av klassisk «British racing green».

HEFTIG: Urverket byr på kolonnehjuls-kronograf og tourbillon. Foto: Breitling

Som en del av Breitlings elegante Premier-familie har klokken fått en kasse på 42 mm, som denne gangen er utført i 18 karat rødt gull. Tidligere var «Breitling for Bentley» en velkjent tekstlinje på spesialmodellenes tallskiver, men konkrete referanser til Bentley glimrer denne gangen med sitt fravær. På den annen side er dette trolig gode nyheter for klokkeinteresserte med andre bilmerker i garasjen.

Kronografen har en historisk tilhørighet til motorsport, mens den moderne tourbillonen er et påfunn fra luksusverdenen. Kombinasjonen av de to komplikasjonene er realisert gjennom et «Breitling Manufacture Caliber B21» – som til tross for navnet er produsert for Breitling av urverkspesialisten La Joux-Perret. Urverket er et COSC-sertifisert kronometer, og har en gangreserve på rundt 55 timer.

I følge Bentley forlater de siste eksemplarene av klokken fabrikken i disse dager. Tross en nokså heftig veiledende pris på 534.750 kroner, skal de fleste av de 25 klokkene allerede ha funnet sine eiere. Liker man synet av Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition – og kanskje har en Bentley eller to i garasjen – bør man trolig være rask på avtrekkeren.