<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
TØFFING: Vacheron Constantin Overseas Dual Time "Everest" er bygget for action. Foto: Vacheron Constantin

Luksusklokke for de høyeste toppene

Prototypen bak Vacheron Constantins nye spesialmodell var med å bestige Mount Everest.

Publisert 10. nov. 2021 kl. 10.34
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 424 ord

Luksuriøse sportsklokker til hundretusener av kroner går som hakka møkk. Øverst på popularitetslisten troner den ikoniske Patek Philippe Nautilus, tett etterfulgt av den like ikoniske Audemars Piguet Royal Oak. Tredjeplassen er noe mer åpen, men Vacheron Constantin Overseas er definitivt en sterk kandidat. I alle fall den elegante grunnmodellen, som på tross av å være en sportsmodell, oftest observeres under en hvit eller lyseblå skjortemansjett.

150 eksemplarer

Den nye Vacheron Constantin Overseas Dual Time «Everest» er et helt annet beist. Klokken er en fersk spesialmodell i 150 eksemplarer, som er direkte inspirert av en unik prototype utviklet for den amerikanske fotografen og eventyreren Cory Richards. «Originalen» ble felttestet av Richards under hans tredje bestigning av Mount Everest i 2019, og bestod med glans den tøffe testen til «verdens tak».

Overseas forbindes vanligvis med rustfritt stål, gull eller platina, men Everest-klokken er utført i en sjelden miks av rustfritt stål og titan. Kassen måler 41 mm i diameter, og er med 12,8 mm tykkelse nokså smekker for e «verktøyklokke» å være. Bezelen er inspirert av et malteserkorset i Vacheron Constantins logo, og rammer inn en gråblå urskive med en lekker kornet tekstur. Både viserne og indeksene har et solid innslag av selvlysende Super-LumiNova, som sikrer god lesbarhet selv når solen har gått ned.

EVEREST: Rotoren på urverket er dekorert med en kjent silhuett. Foto: Vacheron Constantin

Modellnavnet «Dual Time» røper en klokke som kan vise tiden i to ulike tidssoner samtidig. Den store oransje timeviseren angir «hjemmetid», og er koblet direkte mot den lille AM/PM-indikatoren. Ute på tur stilles den ordinære timeviseren til aktuell lokaltid, mens de oransje viserne fortsatt angir «hjemmetid». Datovisningen kl. 6 er koblet mot visningen av lokaltid, og kan hurtigjusteres med den nederste knappen på kassen.

Koster over 300.000 kr

De praktiske funksjonene muliggjøres av Vacheron Constantins egenproduserte kaliber 5110 DT/2. Urverket har automatisk opptrekk og en gangreserve på rundt 60 timer. Finisjen holder Vacheron Constantins sedvanlige høye nivå, og innfrir kravene til prestisjetunge Poinçon de Genève. Cory Richards har også satt sitt preg på modellen, hvor et av hans bilder fra Mount Everest er inngravert på rotoren av 22 karat gull.

Overseas Dual Time «Everest» kommer på en grå rem av Cordura med oransje kontrastsøm, men leveres også med en ekstra grå gummirem i boksen. Veiledende pris for hvert av de 150 eksemplarene er satt til 32.200 euro – eller rundt 324.000 kroner etter dagens kurs. Skulle man heller foretrekke en kronograf fremfor «dual time», tilbyr Vacheron Constantin også en Overseas Chronograph «Everest» i samme stil og begrensede antall.