<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
NY DUO: REC 901 GW Chelsea (rød) og 901 GW Exoskeleton (blå). Foto: REC

Inspirert av spesialbygd Porsche

REC har lansert en ny limited edition med materialer fra to unike Porsche 993.

Publisert 29. nov. 2021 kl. 15.25
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 413 ord

Det er ikke første gang REC har blitt viet spalteplass her i Motor. Siden 2014 har det danske merket spesialisert seg på klokker laget delvis av materialer fra historiske fly og kjøretøy. Et konsept de selv omtaler som «RECover», «RECycle», «REClaim», og som danner basis for merkenavnet.

901 GW Collection er seneste sprell fra de kreative og motorinteresserte danskene. Minikolleksjonen består av to nye mekaniske kronografer, som er utviklet i samarbeid med den amerikanske Porsche-tuneren Gunther Werks.

Designet til de to klokkene – 901 GW Chelsea og 901 GW Exoskeleton – er inspirert av Gunther Werks' særegne 993 «Chelsea Grey» og 993 «Carbon Exoskeleton». To unike sportsbiler basert på 90-tallets Porsche 993, strippet ned til chassiset og bygget opp igjen i moderne materialer som karbonfiber.

INSPIRASJONSKILDENE: Gunther Werks 993 «Chelsea Grey» og 993 «Carbon Exoskeleton». Foto: Gunther Werks

I likhet med inspirasjonskildene deler 901 GW Chelsea og 901 GW Exoskeleton samme tekniske plattform. Tross ulike fargepaletter har begge en særegen urkasse i seks deler, hvor den midtre seksjonen er utført i karbonfiber. Materialet stammer fra de to Porschene til Gunther Werks, eller nærmere bestemt overskuddsmateriale fra bilenes takpaneler.

Øvrige elementer av den 44 mm store kassen er laget av konvensjonelt rustfritt stål, som designmessig byr på flere referanser til de raske skapningene fra Gunther Werks. Bezelen er inspirert av bilenes rontlykter, mens baklokket henter inspirasjon fra motorrommet og ventilerte deksler. Med innlegg av Alcantara og sporty kontrastsøm lukter også lærremmen av racing.

«Motoren» i 901 GW Collection drives imidlertid av brukerens bevegelse fremfor høyoktan bensin. REC har utstyrt klokkene med selvtrekkende kronograf-urverk fra sveitsiske Sellita, med en gangreserve på rundt 62 timer. Kaliber SW510 B høres kanskje eksotisk ut, men er i realiteten en vri på det klassiske Valjoux 7750.

Begrenset antall

INSPIRASJONSKILDENE: Gunther Werks 993 «Chelsea Grey» og 993 «Carbon Exoskeleton». Foto: Gunther Werks

Begge klokkene i 901 GW Collection blir produsert i et begrenset antall – ingen overraskelse gitt den begrensede tilgangen på karbonfiber fra Gunther Werks. 901 GW Chelsea blir tilgjengelig i 232 eksemplarer, mens 910 Exoskeleton er begrenset til kun 188 stykk.

Den veiledende prisen er den samme for begge modellene, og er satt til 21.410 kroner. Er man rask på labben og forhåndsbestiller før klokkene leveres i november, slipper man imidlertid unna med 18.198 kroner via merkets nettsider. Ingen ubetydelig sum for de fleste – men atskillig rimeligere enn en «restomod» Porsche fra Gunther Werks, som har en startpris på rundt 5 millioner kroner før norske avgifter.