<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
TRIO FRA JAPAN: Seikos nyeste referanser i Prospex-serien henter inspirasjon fra isbreer til designet av urskiven (og fargepaletten). Klokkene tilfaller merkets «Save the Ocean»-prosjekt, med fokus på veldedighet tilknyttet bevaring av havmiljøet og gjøres blant annet i samarbeid med den internasjonale dykkerorganisasjonen PADI. Foto: Nicolai Giil

Tre nye dykkerklokker fra Seiko

Seiko slipper en trio med nye, isklare tolkninger av klassiske referanser.

Category iconKlokker
  Publisert 24. mars 2022
  Lesetid: 2 minutter

  Nyhetene – som avsløres i forkant av den store klokkemessen i Genève – tilkommer Prospex-serien, delen av det japanske merkets gigantiske modellportefølje som satser litt ekstra på bra specs i sporty design til kurante priser.

  I det store og det hele er alle tre de tre nye referansene noe vi har sett før, men med nye fargekombinasjoner og urskiver. Her får du fortsatt dykkerklokke-kapabiliteter pakket inn i kult og sporty design – det hele med et snev av retro-vibes. Referansene er SPB301 (størrelse: 42,7 mm i diameter), SPB299 (42 mm) og SPB297 (40,5 mm), basert på Seikos tidlige profesjonelle dykkere fra henholdsvis 1970, 1968 og 1965. Alle tre med egne distinkte urkasser. Med denne direkte historiske koblingen kalles de «Diver’s Modern Re-interpretation». Kort forklart: Moderne Seiko med grunndesign fra 50 år tilbake i tid. Dette er populære modeller hos entusiastene.

  Urskivene er spesielt spesielle denne gangen, og skal forestille utsnitt av en isbre. Resultatet er en fiffig 3D-effekt, angivelig bestående av hele 2.000 individuelle vinkler. Med andre ord er urskivene et blikkfang, ikke helt ulikt storebror Grand Seikos viden kjente «snowflake»-modeller.

  I MIDTEN: Seiko Prospex 1970 Diver’s Modern Re-interpretation Save the Ocean Special Edition SPB301. Foto: Nicolai Giil

  Havets farger

  Valget av isbre og fargen blå som tema for de nye referansene er ikke tilfeldig. Seikos «Save the Ocean»-prosjekt er en veldedighet som forsøker å sette fokus på miljø og hav, i samarbeid med den internasjonale dykkerorganisasjonen PADI og det japanske polarinstituttet i Antarktis. De tre aktuelle spesialmodellene bærer alle «Save the Ocean»-navnet, som referanse til dette initiativet.

  Finisjen er god og byggekvaliteten solid, som en kan forvente av en Seiko til rundt 15.000 kroner. Samme urverk holder samtlige av klokkene i gang. Velprøvde 6R35 har automatisk opptrekk og 70 timers gangreserve. Dykker-egenskapene er også solide nok for de fleste, med vannresistens ned til 200 meters dyp.

  Totalt sett attraktive klokker til attraktive priser. Potensiale som årets sommerklokke?