<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
NYTT PÅ NYTT: Vårens slipp fra Omega byr blant annet på en mengde dykkerklokker i Planet Ocean-serien.  Foto: Omega

Siste nytt fra Omega

Årets store nyheter fra Omega er avduket. Her finner du oversikten. 

Publisert 24. mars 2022 kl. 17.59
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 688 ord

For fire år siden sa Swatch Group takk og farvel til den tradisjonsrike klokkemessen i Basel. Dermed forsvant også merkets største utstillingsvindu for årets nye klokker, og i motsetning til andre Basel-avhoppere som Rolex og Patek Philippe, har merkene til Swatch Group forblitt messeløse.

I en portefølje bestående av navn som Breguet, Blancpain, Glashütte Original og Longines, regnes Omega som det sveitsiske luksuskonglomeratets heteste eiendel. Og uavhengig av fysisk messe eller ei, må nye klokker presenteres. Under fanen «Omega Days 2022» inviterte de derfor nylig til et digitalt storslipp av årets nyheter.

Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep. Foto: Omega

Dyptgående, i både titan og stål

Seamaster Planet Ocean Ultra Deep er definitivt den største snakkisen. I en tid hvor mange produsenter satser på mindre og slankere klokker, har Omega klinket til med en røslig dykkerklokke med dimensjonene 45,5 x 18,12 millimeter. Til sammenligning er den både bredere og tykkere enn den største fra Rolex, Sea-Dweller Deepsea.

Designet er basert på den opprinnelige Seamaster Planet Ocean Ultra Deep, som ble laget i et unikt eksemplar for investoren og eventyreren Victor Vescovo i 2019. Samme år var klokken festet til utsiden av mini-ubåten DSV Limiting Factor, da Vescovo dykket ned til 10.934 meter i Challengerdypet ved sørenden av Marianergropen. Slikt ble det verdensrekord av.

Produksjonsmodellen av Seamaster Planet Ocean Ultra Deep leveres i stål eller titan, hvor sistnevnte ligger nærmest rekordklokken. Størrelsen er riktignok justert ned fra godt over 50 mm, og vannresistensen er redusert til «bare» 6.000 meter. Men mye er også likt – som den svarte og blå fargepaletten, og de særegne «Manta»-remfestene som forkaster de tradisjonelle barettene.

Omega Seamaster Diver 300M. Foto: Omega

Populære farger

I tillegg til en splitter ny verstingmodell har Omega også utvidet den populære kolleksjonen Seamaster Diver 300M. «Bond-klokken» kommer nå i en tidsriktig mørkegrønn variant, og vil trolig selge i bøtter og spann. Likevel må fargevalget sies å være et svært forutsigbart trekk, da grønt allerede er godt etablert som industriens nye motefarge.

Mer oppsiktsvekkende er Omegas lek med farger i de nye utgavene av Seamaster Aqua Terra 150M. Bak navn som «Atlantic Blue», «Lagoon Green», «Saffron» og «Terracotta», skjuler det seg et bredt fargespekter inspirert av sjø og land. Sett bort fra den effektfulle oppfriskingen av tallskivene er klokkene så og si uendret fra inneværende modeller, men dette viser bare hvordan små endringer kan utgjøre en enorm forskjell i praksis.

Omega Constellation Aventurine. Foto: Omega

Fargefesten fortsetter over til Constellation, som i mange år har vært de kvinnelige Omega-kjøpernes favoritt. Nyhetene er fordelt på tre ulike størrelser, hvor samtlige er gitt en egen fargepalett. Stålutgavene på 28 mm leveres i et utvalg duse pastellfarger, mens de marginalt større versjonene på 29 mm i stål eller gull kommer med rød, blå eller grønn tallskive av aventurin. Den største modellen på 41 mm, som strengt tatt er en herreklokke, kommer nå med hvit, grå, grønn eller burgunder skive og bezel av keramikk.

Enda flere farger

nye klokker fra omega, våren 2022 Omega

For klokkeinteresserte er nok likevel rosinen i pølsen de nye Speedmaster-modellene. Speedmaster '57 har alltid levd litt i skyggen av den mer populære Speedmaster «Moonwatch», men representerer også en annen del av kolleksjonens historie. Modellen er sterkt inspirert av den første Speedmaster-klokken fra 1957, kjent blant samlere under referansenummeret CK2915. Kronografer som ikke dro til månen, men som opprinnelig ble designet for racerbilsjåfører.

Årets oppdaterte Speedmaster '57 introduserer flere spreke skivefarger, men har også fått en slankere profil. Hemmeligheten er det manuelt opptrekkbare kaliberet 9906, som er betydelig tynnere enn Omegas selvtrekkende urverk. Diameteren er for øvrig marginalt krympet, fra 41 til 40,5 mm – om vi skal tro tallet på papiret.

Omega Speedmaster Moonwatch Moonshine Gold. Foto: Omega

Også den mer kjente «måneklokken» kommer nå i nye varianter. En heftig duo med 42 mm kasser i massivt gull, hvor den ene kommer med lenke, mens den andre sitter på gummirem. Førstnevnte utgave har fått mørkegrønn skive og bezel, mens sistnevnte har et mer klassisk uttrykk med gullfarget skive, svarte underskiver og svart bezel. Begge modellene er utført i Omegas eget «Moonshine Gold», som fargemessig ligger et sted mellom rødt og gult gull. Klokkene er basert på den nyeste generasjonen Speedmaster «Moonwatch», og drives følgelig av Omegas kaliber 3861.