<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
lead
lead
UNDER KLUBBEN: Disse hanskene, som ble brukt i kampen mellom Rocky Balboa og James «Clubber» Lang, kan nå bli dine. Foto: Getty Images

Rockys hansker kan bli dine

Sylvester Stallone holder salg, og Rockys boksehansker kan bli dine, i tillegg til Rambos kniver og pannebånd.

Category iconKultur
  Publisert 7. okt. 2021
  Lesetid: 2 minutter

  Sylvester Stallone har vært 45 år i rampelyset. Nå skal en av Hollywoods tøffeste selge unna en større del av tingene han har dratt med seg fra et liv i film. Blant dem er et par boksehansker. Dette er dog ikke hanskene som gjentatte ganger ga Apollo Creed juling, derimot er disse fra film nummer 3. Der møtte han Clubber Lang, for de aller fleste siden kjent som Mr T (det var første filmen til Hulk Hogan og, utrolig nok).

  Flyttesalg

  Uansett, hanskene skal auksjoneres bort, i forbindelse med auksjonen med det lekre navnet «Property from the Life and Career of Sylvester Stallone». Hanskene er ventet å selges for mellom 100.000 og 200.000 kroner. Til salgs er også notatbøkene til Stallone fra de fire første filmene, og de er ventet å hente inn nærmere en halv million kroner pr. stk. Samtidig, om du synes bøker er kjipt, men Rambo er tøff, kan du heller kjøpe tingene til Vietnam-veteranen Stallone gjorde kjent i årene etter Rocky. Knivene vil koste rundt 65.000 til 100.000 kroner pr. stk, mens pannebåndet til John Rambo fra film nummer to, Rambo First Blood part 2, er ventet å hente rundt 100.000 kroner.

  Du kan eventuelt heller sikre deg en Gianni Versace-designet kostyme fra Judge Dredd, men da må du antagelig ut med mellom 80.000 og 150.000 kroner.

  Visstnok havner tingene nå for salg fordi actionhelten skal flytte og trenger mer plass. Det er iallefall den noe snedige forklaringen til auksjonshuset Julien's Auctions.

  Vanskelig å slå gjennom

  En artig fun fact om Sylvester Stallone var hvor dårlig ting egentlig gikk før gjennombruddet med nettopp Rocky-filmen fra 1976. Før det var det ingen som visste helt hvem skuespilleren med det skjeve smilet var. Enda færre vet at han også er mannen bak manuset til filmen som ble nominert til ti Oscar, og vant tre, blant annet for beste film.

  Dessuten var det visstnok svært vanskelig å få solgt manuset fordi Stallone insisterte på at han skulle spille hovedrollen selv. På det tidspunktet en helt ukjent fyr, som ville ha hovedrollen og et budsjett på 20 millioner kroner, mens det ble nevnt navn som Robert Redford og Burt Reynolds. Så ille skal det ha vært at Stallone sto på sitt, men samtidig var så blakk at han senere hevder han måtte selge hunden sin. Men så gikk studio til slutt med på kravene, Stallone ble stjerne og hunden ble kjøpt tilbake for overpris (prisen øker hver gang historien gjenfortelles). Hunden, Butkus, er forøvrig med i Rocky-filmen den og.