<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
I RAMPELYSET: Karakteren Adam Veile (spilt av Simon Berger) på maskeradefesten i nest siste episode av NRK-serien Exit 2. I bakgrunnen henger to bilder fra Mr. Kling, samt statuen til høyre. Foto: Fremantle / NRK

Dette er party-kunsten i Exit

Innen nå har du sikkert binget alle episodene av Exit 2. Men la du merke til kunsten på veggene?

Publisert 16. april 2021 kl. 19.16
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 319 ord

I nest siste episode i sesong to av NRK-suksessen Exit besøker «gutta» en vaskekte maskeradefest i en praktvilla på et eller annet sossete sted i hovedstads-områedet. På veggene henger det sprek kunst. Tilnærmet alle fra den ferske kunstneren Werner Kling aka. «Mr. Kling». 

Tidligere har 45-åringen, som startet med popart i 2019, vært boyband-medlem (i Homeboyz og Temmelig Hemmelig), mediemann, konseptutvikler, sjakk-app-utvikler og Facebook-konkurrent – for å nevne noe. Finansavisen Premium møtte 45-åringen i fjor. Da introduserte vi han for den erfarne og frittalende kunstneren Jan Christensen

FERSK: Werner Kling aka. «Mr. Kling» startet som kunstner i februar 2019. Her fra da Finansavisen Premium møtte han i 2020. Foto: Nicolai Giil

Den gangen sa Kling: «jeg priser bildene mine svært høyt – med vilje.» Det passet nok godt overens med den fiktive Exit-gjengen og deres venners dype lommebøker. På veggene i den grandiose festvillaen henger intet mindre enn 9 kreasjoner av Klings popart. Både malerier og en skulptur. 

– Jeg skulle ha en separatutstilling på Galleri Nobel, og der kom en kostymeansvarlig fra produksjonsselskapet Fremantle innom. Senere kom de innom igjen på en utstilling jeg hadde på Tjuvholmen. Så det startet litt som en tilfeldighet. Til slutt plukket de ut 9 verk de ville ha med i serien, sier Kling fornøyd og forteller videre at han har fått mye oppmerksomhet etter eksponeringen i suksessserien. 

Minstepris 100.000 kroner

Noen av verkene er senere solgt, mens et par fortsatt henger på galleriet som representerer Kling, Nobel. Alle i prisklassen 100.000 til 125.000 kroner. 

Et av bildene skal Kling imidlertid beholde selv. Spesifikt det som henger på veggen i et av villaens kjellerrom, hvor karakterene William (spilt av Pål Sverre Hagen) og Henrik (Tobias Santelmann) deler en dose kokain.

"Gucci". <strong>Foto: Mr. Kling</strong> (1 / 3)
"Gucci". Foto: Mr. Kling
PÅ VEGGEN: Hermine (Agnes Kittelsen) og Adam (Simon Berger) på maskeradefesten. I bakgrunnen henger Mr. Kling. Foto: Fremantle / NRK