<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Foto: Herman Miller

Møbelhus selger gamle reklameplakater til 10.000 kroner

Nå kan du sikre deg en av klassikerne til Herman Miller til veggbruk.

Publisert 4. nov. 2021 kl. 21.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord

Herman Miller er møbelhuset som står for noen av etterkrigstidens mest ikoniske møbeldesign. Det er vel egentlig ikke nødvendig å si mer enn Eames Lounge Chair før de fleste nikker anerkjennende.

Nå kommer det en ny kolleksjon fra det amerikanske selskapet. Og denne gangen er det snakk om plakater, som skal koste fra 3.500 til rundt 10.000 kroner pr. stk. For noen år siden visste de færreste hva en kurator var, men takket være markedsførere er dette nok en ting som er «kuratert». Og kuratoren her er selskapets direktør for globale arkiver og merkevare-arv. Si det fort fem ganger du. Uansett, damen heter Amy Aucherman og hun har plukket ut 15 av selskapets «greatest hits».

PLAKAT: Nelson Pop art Triangles til 545 dollar. <strong>Foto: Herman Miller</strong> (1 / 3)
PLAKAT: Nelson Pop art Triangles til 545 dollar. Foto: Herman Miller

Og hun tar strengt tatt ikke feil, for dette er riktig så smakfulle greier. Alt kommer fra glansperioden mellom 1949 og 1979. Alt er konseptuelle stiler, fra strukturalismen til modernisme. Og masse nostalgi. Alt trykket på papir som skal være tidsriktig for perioden reklameplakatene var å se overalt.

Om du kjenner du er fysen, så er de tilgjengelig allerede. Det er bare å logge seg inn på selskapets nettsider.