<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
SKIPET SOM IKKE KUNNE SYNKE: Titanic i Lego er leker for voksne, kan du si.  Foto: Lego

Bygg ditt eget Titanic i Lego

110 år etter at Titanic sjokkerte verden kan du sjokkere vennene dine med å bygge en kopi i Lego.

Publisert 21. okt. 2021 kl. 18.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 393 ord

Glem redningsvester og promillegrense på sjøen, før var det å dø i båt et absolutt reelt scenario. Du mønstret kanskje på en seilbåt eller rotet deg inn i en krig og havari var resultatet. Likevel slutter vi aldri å la oss fascinere av Titanic, verdens mest kjente båtforlis. I 1912 la det ferske transatlantiske passasjerskipet av gårde på sin jomfrutur fra Southampton og endte i et isfjell. Skipet som ikke kunne synke sank på første tur, og tok 1.500 personer med seg i døden.

Dette skjedde for snart 110 år siden, men takket være James Cameron lever fascinasjonen videre, nesten 25 år etter at storfilmen rullet over lerretene lurer folk fortsatt på hva som skjedde og hvorfor ikke det var plass til Leonardo DiCaprio på døren Kate Winslet fløt på.

BYGG SELV: Titanic kan gjenskapes med mer enn 9.000 LEGO-brikker. Her demonstrert av en ansatt i leketøysfabrikken. <strong>Foto: Lego</strong> (1 / 3)
BYGG SELV: Titanic kan gjenskapes med mer enn 9.000 LEGO-brikker. Her demonstrert av en ansatt i leketøysfabrikken. Foto: Lego

Nå kan du kanskje få anledning til å tenke litt selv, for LEGO har latt seg fascinere de og. Dermed kan du snart bygge din egen Titanic. 9.090 klosser skal skape det en gang så kjente skipet i 1:200 format. Da får du altså ditt eget luksusskip på 1,3 meter å utfolde deg med. Da er også motoren bevegelig, og den vil rotere propellen om du fikler med ting. For ikke å snakke om at den har ankere som kan heises opp og ned. Dette betyr også at du skal bygge interiøret, og skipet vil være enkelt å splitte opp. Det er et must, tross alt, når du får gjester og vil vise dem hva det er du bedriver tiden din med mens de er i styremøter og på fotballtrening.

– Da skipet ble lansert var det et høydepunkt for maritim utvikling og det største fartøyet i verden. Det har vært utrolig å få gjenskape dette ikoniske skipet, takket være med enn hundre år gamle blåkopier, sier Mike Psiaki, sjefsdesigner i Lego i en pressemelding.

Prisen er vel og merke saftig, og kommer på rett rundt 7.000 kroner.