<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kryptogrunnlegger kjøpte en av verdens største diamanter

Denne uken gikk den svarte diamanten  «The Engima» under hammeren hos Sothebys. Kjøperen betale for den svarte diamanten med krypto. 

Publisert 11. feb. 2022 kl. 12.42
Oppdatert 11. feb. 2022 klokken 12.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
REKORDSTOR: Verdens største, slepne diamant ble vist frem i London, Dubai og Los Angeles før den gikk under hammeren.  Foto: NTB

Auksjonshuset Sothebys solgte denne uken den svarte diamanten «The Engima» for 3,16 millioner pund. 

Sothebys bekrefter på Twitter at kjøperen valgte å betale med kryptovaluta, men oppgir ikke hvilken. 

Auksjonshuset navngav heller ikke kjøperen, men grunnleggeren av krytpovalutaen HEX, Richard Heart har lagt ut en video på Twitter hvor han opplyser at det var han som var kjøperen, og at når transaksjonen gikk gjennom ville diamanten døpes om til «the HEX.com diamond».  CNCB meldte først hvem kjøperen er. 

Diamanten på 555,55 karat har 55 fasetter, og ble av Guiness Rekordbok i 2006 ansett for å være den tyngste slepne diamanten i verden foran blant andre Star of Africa på 530,20 karat og Golden Jubilee  på 545,67 karat. På 1990-tallet, før den ble slipt skal «The Engima» ha veid hele 800 karat. 

Diamanten er slipt for å ligne på det palmeformede Hamsa-tegnet, et tegn for makt, styrke og beskyttelse som er sterkt knyttet til tallet fem. Vekten og antallet fasetter er derfor symbolsk. 

Svarte diamanter, eller carbonadoer finnes kun i Brasil og Den sentralafrikanske republikk og består av mineraler som kun finnes i meteoritter. Auksjonshuset nører derfor oppunder teorien om at diamanten, en gang for mellom 2,6 og 3,8 milliarder år siden, er kommet til jorden fra verdensrommet via en meteoritt. 

I forkant av auksjonen ble diamanten utstilt i London, Los Angeles og Dubai.