<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
MEXICANSK: Vaquera Verde byr på mexicansk mat, som de kjente slagerne tacos og quesadilla. Foto: Nicklas Knudsen

Halvveis i rundkjøringen

St. Hanshaugen-restauranten Vaquera Verdes foodtruck ved Bislet bad byr på lunsj med en sentral beliggenhet. Men maten er ingen innertier.

Category iconLunsjguiden
  Publisert 22:53 2. juli 2021
  Lesetid: 4 minutter

  – Her bestiller vi med telefonen igjen, sier Long i det Short setter seg ned i utemøblementet ved uteserveringen rett ved rundkjøringen på Bislett.

  QR-koder er å se på alle de titalls brune trebordene.

  Vaquera Verde 

  Vaquera Verdes foodtruck utenfor Pollett Bislett serverer raskt og uformelt (men ikke spesielt spennende) quesedillas og andre mexicanske retter. Høydepunktet er guacamolen, men de tar seg altfor godt betalt for chips og guacamole.

  • Sted: Pilestredet 60, 0167 Oslo.
  • Tid før maten kom: 13 minutter.
  • Pris lunsjretter: 140 til 200 kroner.
  • Besøkt: 29. juni.
  • Terningkast: 3 

  Pollett Bislett er navnet på stedet som i 2019 tok over lokalene vis a vis Bislet bad. Det er en bar som byr på flipperspill, arkade og bilbane, og vanligvis er det ingen matservering. Men i år har de fått den ferske restauranten Vaquera Verde på St. Hanshaugen og pizzarestauranten Peloton til å mette gjestene fra to foodtrucks på uteserveringen. Og lunsjduoen vil teste.

  QR-koder og tekniske problemer

  Long og Short har funnet seg til rette ved et bord på den lille gressflekken. I rundkjøringen durer den italienske trikken forbi uten å være for sjenerende, og syklister tråkker av gårde.

  – Det står jo at matserveringen er stengt i bestillingslenken? funderer Long i det hun prøver å finne frem på telefonen sin. 

  FOODTRUCKS: Pollett på Bislett serverer mat fra Peloton og Vaquera Verde sine foodtrucks. Foto: Nicklas Knudsen

  Short får heller ikke opp menyen. De to sitter i et par minutter og ser undrende ut. De er de eneste gjestene enn så lenge.

  – Jeg går opp og spør servitøren i den ene boden, sier Short.

  Hun forteller at fyren i Vaquera Verdes vogn sliter litt med å få start på systemet. Peloton på sin side er tydeligvis stengt akkurat i dag.

  – Men det burde være oppe og gå i løpet av fem minutter, bekrefter servitøren.

  Det stemte. Etter et par minutter er bestillingssystemet oppe og nikker.

  Menyen til foodtrucken er mindre enn i den originale restauranten, men er likevel variert. Som i den fysiske restauranten er samtlige retter vegetariske. På menyen står blant annet friterte quesedillas, advocadotoast, chilaquiles og tacos dorados.

  Short velger sistnevnte. Friterte tacos med poteter, toppet av salat, geitost og salsa. Long på sin side gikk for quesadillas med smeltet ost, sopp, ananas, løk og koriander.

  – Jeg funderer litt på drikkealternativene her. Det ser spennende ut, men jeg har ikke peiling på hva det er. Tamarindo eller Jamaica? spør Short.

  MIDDELS BRA: Maten til Vaquera Verde var midt på treet ifølge lunsjkameratene. Foto: Nicklas Knudsen

  – Det står jo i hvert fall at det er hjemmelaget. Kan være spennende, mener Long – som likevel ender opp med å bestille en bringebær- og ingefærøl fra det norske bryggeriet XO.

  Lunsjkameratene velger i tillegg å bestille guacamole og chips, til den ikke så nette sum av 140 kroner. I frykt for å få for lite guacamole til alle rettene, bestiller de to en ekstra runde med avokadomumsen.

  – Obligatorisk, sier Short.

  Bislet(t)

  Forbi de to raser alt fra summende elbiler og putrende fossilbiler til brautende ungdom på sparkesykkel og bråkete motorsykler. Til bordene rundt dem har flere funnet veien. Et par med en relativt nyfødt baby slår seg ned, og en vennegjeng sitter på et annet bord.

  – Jeg merker likevel at det er stille i Oslo nå som folk begynner på ferien, sier Long.

  Bestillingen er sendt. Nå venter de bare på at det plinger i telefonen, før de må hente maten selv.

  TACOS: Hos Vaquera Verde blir tre tacos servert med blant annet potet og geitost. Foto: Nicklas Knudsen

  Etter drøyt ti minutter lyser mobilen opp.

  OK quesedillas

  – Kunne ønske det var litt mer av den digge geitosten på mine quesedillas, sier Short etter å ha inntatt den første biten av de friterte rullene.

  Tacos doradosen er god. Crispy, og poteten på innsiden er grei, men Short poengterer at han gjerne synes at porsjonen kunne vært litt større.

  – Jeg synes ikke det var direkte spennende, men helt ok. Men Jamaica-drikken min med kanel var faktisk digg og forfriskende.

  – Denne bringebær- og ingefærølen er også god, men etter min smak kunne den gjerne smakt enda mer av både ingefær og bringebær. Det er i alle fall kult at de bruker norske produsenter.

  SENTRALT: Pollett ligger sentralt ved rundkjøringen på Bislett. Foto: Nicklas Knudsen

  Longs lunsjrett var midt på treet. Den blir pent servert i en brun pappeske. Fire quesadillas ligger plassert delvis ved siden av hverandre, med noen ferske urter og gule blomster dandert på toppen med en chipotlesaus. En grønn salsa kommer ved siden av i et lite pappbeger.

  – Soppen er smaksrik og ananasen gir fin sødme til retten, men det mangler noe. Noe syrlig eller noe crunch. Det mangler det lille ekstra, sier Long etter å ha inntatt store deler av lunsjen sin.

  – Dette er jo godt, og prisen på akkurat lunsjrettene er gode. Men maten mangler noe for å friste meg tilbake hit, fortsetter hun.

  VEGETAR: Menyen til Vaquera Verde på Pollett består av et utvalg vegetariske retter. Foto: Nicklas Knudsen

  Prisen på chipsen og guacamolen gjør derimot lunsjduoen overrasket. En liten boks med guacamole koster 50 kroner, som forsåvidt er greit. Men en håndfull eller to av kald tortillachips gjør at de legger 90 kroner til på prisen.

  – Det er ikke verdt pengene. Selv om guacamolen forsåvidt er høydepunktet her. Den smaker ordentlig hjemmelaget, og er skikkelig syrlig og god, sier Long.