<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
ITALIENSK GRILL: Onfalos. Foto: Marie von Krogh

Fire fete griller

Det er ikke for sent å sikre grillsesongen. Her er fire alternativer. 

Publisert 30. juni 2021 kl. 13.29
Oppdatert 1. juli 2021 klokken 21.20
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 317 ord

Vi går rett på sak: 

Satake Hibatci - japansk kullgrill

Foto: Produsenten

Den lille bordgrillen fra Japan er laget av kiselgur, og dekorert med kalligrafipapir. Ypperlig for grilling på bordet, hvor gjestene samler seg rundt maten. Passende for å ta med på besøk, eller for grilling på nye steder. Langt fra det dyreste instrumentet, men tenk på den som verdens beste alternativ til en engangsgrill, som du ikke kaster og som ikke stinker.

Big green egg grill

Den ser snodig ut. Eller, den ser ikke ut som andre griller. Det keramiske egget med golfballmønster som i snart 50 år har gjort mannfolk interessert i keramikk. Tanken skal spore 3.000 år tilbake til Sørøst-Asia, hvor tanken er at hele grillen er en hot spot. Eller sagt på en annen måte, varmen skal sirkulere inni egget og sørge for et optimalt resultat overalt.

Foto: Big Green Egg

Onfalos

Gassgrill som produseres i Italia. Produsenten er egentlig spesialist på storkjøkken, men har tatt stordriftsfordelene og komprimert dem inn i en rundt grill, som skal sørge for et eksepsjonelt resultat. En av få gassgriller selv en del matsnobber aksepterer. (De lager jo maten på gass i Frankrike vettu!)

Foto: Marie von Krogh
Foto: Produsenten

Holy Smoker 1

Grilling gjør deg tøffere enn toget, er antagelig tanken bak denne grillen (selskapet lager også en grill som ser ut som et tog). 

Så voldsomt, så vulgær og så innmari tøff. Bak den noe steam punk-aktige profilen er dette en tradisjonell amerikansk indirekte smoker, bygd på en enkelakslet henger. Vekten er på 720 kilo, så du kan stort sett trekke den bak de fleste elbiler tilogmed. Om du liker å vinne, er det få griller som vinner mer enn denne.