<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
DRINKEN: Pornstar Martini, Amazonia by BAR. Foto: Stine Nibe Ravneberget

På få måneder har de servert 12.000 av denne på Tjuvholmen

Max Forsblom og kollegene har siden juni servert 12.000 av deres Pornstar martini.

Publisert 7. okt. 2021 kl. 19.09
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 492 ord

– Istedenfor å gå til ulike steder for forskjellige opplevelser, ønsker vi å tilby alt på ett sted. Etter man har spist middag her, har vi DJs med mer loungestemning og drinker, sier Max Forsblom i Amazonia by BAR, på Tjuvholmen i Oslo.

Gjennom to år med pandemi har Bar Tjuvholmen benyttet tiden godt, og blitt til Amazonia by BAR. Mens stedet tidligere var et matdelingkonsept med asian fusion og nordiske råvarer, er konseptet på Amazonia by BAR retter inspirert av den latinamerikanske verdenen, som tiradito, ceviche, taco og picanha – med en tvist.

Det gjelder også drinkene. Eksotiske og velkjente leskedrikker som caipirinha og pisco sour, og flere vrier på disse.

SERVERER DRINKEN: Max Forsblom, driftsjef på Amazonia by BAR. Foto: Stine Nibe Ravneberget

– Pornstar Martini har vært signaturdrinken vår i tolv år. Det er egentlig vi som tok den til Skandinavia fra Europa og cocktailbaren The Lab i London. Noe vi er stolt over, hevder Forsblom.

Max Forsblom (27)

Driftsjef på Amazonia by Bar, på Tjuvholmen i Oslo.

– Mens The Lab fant opp Pornstar Martini med vodka, har vi gjort vår egen tvist på den med rom og en shot champagne ved siden av. Siden juni har vi solgt 12.000 stykker av drinken.

Hvorfor den har fått det litt småkleine navnet, vet ikke Forsblom.

Ulike årstall for skapelsen av drinken nevnes i media, deriblant 2003 på London-baren Townhouse. Men ifølge Conor Myers, kreativ direktør i den legendariske cocktailbaren Underdog i New York, skal den ha blitt oppfunnet i 1999 av Douglas Ankrah for Lab Bar, skriver Fox News.

Drinknavnet skulle rett og slett få gjestene ut av komfortsonen når de bestilte den.

Pornstar Martini

2 cl sukkerlake

2 cl sitronjuice

2 cl blank rom

2 cl pasjonsfruktlikør

2 cl eggehvite

3 cl pasjonsfruktpuré

En teskje vaniljesukker

Stjernefrukt til garnityr

Champagne ved siden av

– Pornstar Martini er en bra drink å lage hjemme, ettersom den inneholder ingredienser som er ganske enkle å få tak i. Vi bruker rom istedenfor vodka i vår versjon, fordi vi synes balansen blir bedre med rom – og fremfor alt vil vi gjøre våre egne tvister på klassiske drinker. Rom tilfører også sting til drinken, sier Forsblom.

– Vi bruker også en vodkabasert pasjonsfruktlikør lagd på fersk pasjonsfrukt, som heter Pure Passion fra Spiritus. Men det finnes andre gode likører, som Cartron. Styr for all del unna Passoã. Eggehvite gir et fint skum og fyldigere konsistens på drinken. Vil du ikke bruke vaniljesukker i drinken, kan du lage en vaniljesirup ved å legge tre vaniljestenger i sukkerlaken, forklarer han.

– Hell alle ingrediensene i en shaker uten isbiter. Tørrist først uten is, til drinken er fluffy. Fyll så shakeren helt opp med is, og rist. Dobbeltsil, for å fjerne alle ispartikler, over et avkjølt glass. Pynt med en skive stjernefrukt. Server med et shotglass med champagne ved siden av.