<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
AMBASSADØREN: Sitter du og lurer på om du skal kjøpe en Delonghi-kaffemaskin fordi Brad Pitt har en? Selvsagt skal du ikke det.  Foto: Delonghi

Vi testet Brad Pitts kaffemaskin

At Brad Pitt har samme kaffemaskin er faktisk en av de minst interessante egenskapene til DeLonghis nyeste kaffemaskin.

Publisert 16. des. 2021 kl. 18.55
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 651 ord

En gang i tiden var det kokekaffe som var kaffe, og filterkaffe som var for de jålete og veike. Men cirka samtidig som fjernsyn og bilen fikk innpass i de tusen hjem, fulgte det også med en kaffetrakter. Gjerne av typen Moccamaster. 

Siden har det dryppet brunt gull ned i norske kaffekopper og termoser. Men nordmenn ble også turister med årene, og telt og bål ble byttet ut med sydenferie og loffing på kontinentet. Og dermed rotet vi også med oss hjem kontinentale vaner. Som espressokaffe. Det også begynner forsåvidt å bli noen år siden, det er er tross alt en stund siden kaffe latte var noe man bare fikk i Oslo (selv om diverse partier virker å insistere på at kaffemaskinen på deres lokale Esso ikke tilbyr latte den og).

Delonghi Dinamica Plus

Fordeler:

  • Svært effektiv
  • Kverner og press kaffen med høy kvalitet
  • Blir kjapt varm og har god kapasitet

Ulemper:

  • Utseendet er godt nok, men mer praktisk enn pen
  • Kunne vært mindre plast og mer stål

Pris: 8.290

Og dermed igjen gjorde Nespresso og andre kapselmaskiner sitt inntog. En ekte espressomaskin var tross alt både dyr og komplisert, men med en kapselmaskin var det mest kaffen som var dyr, og den var ikke så dyr at det gjorde noe.

Men det er med kapselkaffe som med strøm, man merker mer til forbruket når man er mye hjemme. Og hvor mye søppel det produserer når kontor og hjemmekontor har sklidd over i hverandre, og praten du har ved kaffemaskinen er med hunden.

Og dermed har man begynt å rote litt med om man skulle bytte ut enda en kaffeløsning med en annen. Og det er altså her Delonghi-maskinen kommer inn.

Fra Clooney til Pitt

Det er ingen hemmelighet at George Clooney har tjent godt på sine samarbeid med Nespresso, og kanskje er det derfor Delonghi klarte å friste hans kompis Brad Pitt inn som frontfigur for sin nye maskinserie. Men samtidig mistenker jeg at de færreste blåser nærmere ti tusen på en kaffemaskin utelukkende fordi Brad har en. Derfor var det enklere å se om maskinen hadde noen egne attributter å melde.

MASKINEN: Brad Pitt eller ei, DeLonghi Dinamica Plus lager temmelig utmerket kaffe. Foto: Delonghi

Konklusjonen er enkel, Delonghi leverer en av markedets mest helhetlige løsninger. Ulempen er at den har et noe mer seriøst industrielt preg. Det er mer seriøs bedrift, enn følelsen av italiensk kaffesjappe når maskinen står på benken. Funksjonalitet og menyer trumfer åpenbart elegante designløsninger.

I dybden

Men så er det usikkert om det er så kjipt, all den tid dette er en av de enkleste måtene å sikre seg en perfekt kvernet kaffe. Alt du trenger å gjøre er å sørge for at det er vann og bønner på maskinen og vipps så har du god kaffe. Den blir vel og merke mer americano enn filterkaffe, men det er der de fleste har preferansen når de først har løftet Moccamasteren til side for en helautomatisk maskin som dette. 

Takket være 19 bar trykk produserer den både gode kaffearomaer og en ypperlig crema. Det er også gleder i at den har plass til en skikkelig termoskopp, ved en fingers justering, og at det er lett, selv for techidioter, å koble seg til med både app og personlige preferanser.
For ikke å snakke om at den skummer melk svært godt, selv om du må jobbe litt om du skal lage deg hjertemønster på latten.

Alt i alt: Delonghi Dinamica Plus ser ganske bra ut, og fungerer desto bedre. Den løser alle dine kaffebehov på en utmerket måte, uten at du trenger å ta brevkurs i baristakunst. Den gjør rett og slett jobben for deg, så du kan gjøre jobben på hjemmekontoret.

Så blir det kanskje sånn at man velger Brad Pitt foran George Clooney, om så for å spare miljøet.