<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
DRINKEN: Den blå jeg hadde i syden. Foto: Stine Nibe Ravneberget

Denne drinken er inspirert av sydenferie på 80-tallet

Anna Przewoznik lager nostalgisk drink med smak av sol, sommer og sydendisco.

Publisert 24. mars 2022 kl. 17.34
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 315 ord

– Gjester har spurt oss om å få «den blå drinken de hadde på ferie», uten å helt huske navnet på drinken, sier Anna Przewoznik, barsjef på Rebell i Oslo.

Baren på Grünerløkka har siden 2013 servert heftige doser nostalgi for alle som vil flykte fra nåtiden tilbake til 80-tallet, om så bare for en kveld.

Anna Przewoznik (31)

Barsjef på Rebell.

Stedet byr på musikk typisk for det glade 80-tallet, men også 70- og 90-tallet, mens interiøret trekker gjestene inn i et herlig sammensurium av sterke farger og neon, palmer og flamingoer, ispedd postere av klassiske 80-tallsband på veggene. Og en gitar hengende ned fra taket, for hvorfor ikke?

– Gjestene liker å komme hit og ta bilder med de fargerike veggene våre som bakgrunn. Men vi forsøker å forandre på stedet hvert år, så den berømte rosa veggen vår har vært både turkis og grå, sier Anna.

LAGER DRINKEN: Barsjef på Rebell, Anna Przewoznik. Foto: Stine Nibe Ravneberget

Sydenferie på 80-tallet

Menyen deres baserer seg i stor grad på klassikere fra 80-tallet, men med deres egne tvister i form av eksempelvis ulike siruper. I tillegg til flytende lesk serverer Rebell flere matretter, men de er ikke låst til kun ett type kjøkken – det sørger rebellen i dem for.

– «Den blå jeg hadde i Syden» er derfor vår versjon av den klassiske 80-tallsdrinken Blue Lagoon, men med en vaniljetvist, forklarer Anna.

Den blå jeg hadde i Syden

2 cl vaniljevodka

2 cl curacao

2 cl simple sirup

4 cl sitronjuice

Sitronbrus

Sitronskive, maraschinobær og drinkparasoll til pynt

– Og siden vi er en 80-tallsbar, ville vi minne folk om Syden-ferier og de typisk fargerike drinkene man får der.

Den blå jeg hadde i Syden er ifølge barsjefen søt og forfriskende med et vaniljepreg og en sitrontvist, og skal minne om sommerferien.

– Fyll en tom shaker med ingrediensene. Tilsett is, shake og hell over et rocksglass. Topp med sitronbrus og pynt med en sitronskive og et maraschinobær.