<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Bottega Veneta Plat Slide. 4.900 kroner. Foto: Bottega Veneta

Vårens beste sandaler

Ingenting sier ferie mer enn sandaler og flip flops. Her er tre trygge valg i sommervarmen.

Publisert 17. juni 2021 kl. 18.35
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 365 ord

Fotball er trolig det eneste godt betalte yrket hvor det er akseptabelt å banke på sjefens kontor iført flip flops. Men sandalen, eller flip flops, er antagelig verdens eldste fottøy, og har vært med oss siden vi fant opp hjulet. De fortjener like fullt en plass i garderoben.

Hva er en sandal/flip flop?

Sandaler og flip flops trenger ingen lang introduksjon. Sandalen er luftig, uten hæl og enkelt konstruert med en bånd i skinn, plast eller et annet materiale som holder fottøyet fast.

Flip flopen er også en sandal, men skilles seg ut med en enkel stropp mellom storetåen som strekker seg bakover over foten og ned i sålen. Purister vil sikkert rive seg sikkert i håret over sammenstillingen, men flip flops og sandaler tjener samme formål. 

De faller inn i ultracasual-kategorien, og flip flops er sannsynligvis den mest onomatopoetiske skomodellen vi har.

Hva skal den brukes til? 

På stranden, på ferie, eller når du må ha noe kjapt på butikken. Det er blant de aller enkleste å ta av og på, og også blant de luftigste. Men som nevnt tidligere representerer begge modellene bunnen av det formelle skohierarkiet, og det siste du møter opp i når du skal lure deg unna for å gå på jobbintervju hos konkurrenten over sommeren.

Hvilken skal du velge? 

Birkenstock er blitt Velcro for sandaler, mens Havaianas har kronen blant flip flops.

Her er tre alternativer om du ønsker noe litt kult, litt finere og litt annerledes enn det alle andre har:

Adidas alphabounce Foto: Adidas

Sneakers er brennhett om dagen, og for de mer teknisk interesserte har Adidas tatt den bouncy følelsen du får fra de techy joggeskoene du allerede eier over i sandalform. Navnet er Alphabounce. 

300 kroner

Bottega Veneta Plat Slide. 4.900 kroner. Foto: Bottega Veneta

Bottega Veneta gjør mye bra for herrer om dagen, deriblant selskapets flettede lærprodukter. Selskapets sandaler matcher flettene og har en fasong og linjer som slett ikke minner om de du ser på sidelinjeforeldre på Norway Cup.

4.900 kroner

Christian Louboutin Loubi flip flops. 2.500 kroner. Foto: Christian Louboutin

Mange damer drømmer om et par sko fra Christian Louboutin. Selskapets flip flops er innstegsmodell så det holder, men fortsatt Louboutin.

2.500 kroner