<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
I VINKEL: Shooter McGavins legende lever på tærne. Foto: Adidas

Nye hype-sko fra Adidas

Det er 25 år siden en hockeyspiller danket ut verdens golfelite, iallefall i Happy Gilmore. Sånt må feires med par gule joggesko.

Publisert 17. juni 2021 kl. 21.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 283 ord

Gult er kult, heter det. Og for alle som har sett kultklassikeren Happy Gilmore, så vet man at det gjeveste er en gul blazer. Hvorfor? Jo, den signaliserer som kjent at du er verdens beste golfer.

Happy Gilmore var en av de første filmene som for alvor gjorde Adam Sandler til en av verdens mest kjente komikere. Timingen var forbausende god, da 90-tallet var scene for den samme golfbølgen som man nå ser konturene av. Fra å være en elitistisk sport for gamle gubber var golf på god vei til å bli kult, men ikke så kult at ikke det kunne tulles med.

Og dermed ble historien om golf og den helt middels hockeyspilleren med det harde puckslaget og det voldsomme temperamentet til.

GULT ER KULT: Golfballmønster på beina kan være kjekt. Foto: Adidas

Nå skal det altså feires 25 års jubileum, og det er det Extra Butter som står for. Ekstra smør, tenker du spørrende. Men dette er altså et amerikansk varehus som spesialiserer seg på å lage spesialmodeller av moteikoner og blande det med popkultur.

For 5-6 år siden satte Adidas løpeverden på hodet med sine Ultraboost, som kjapt ble den nye målestokken for løpesko. Selv om det har kommet et skoskap av konkurrenter til siden, har Adidas-modellen fortsatt mye respekt å hente. Og dermed var det et naturlig utgangspunkt. Resultatet er altså gult, for å henspeile på blazeren, mens det på siden er trykket finger-pistolene til antagonist Shooter McGavin, og undersiden har mønster som en golfball.

Adidas Ultra Boost «Happy Gilmore» er ikke sluppet ennå, men filmen finner du på Netflix.

Foto: Adidas