<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
PERLER: Harry Styles er kjetn for å bruke mye smykker. Her med perlehalskjede. Foto: Getty Images

Herresmykker er på full fart oppover

Smykker til menn? Pøh! Helt seriøst, hvorfor ikke?

Publisert 27. aug. 2021 kl. 07.39
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 623 ord

Tro det eller ei, markedet for herresmykker på full fart oppover. Det skyldes en rekke faktorer; Klesbransjen fikk seg en skikkelig nesestyver under pandemien. Klær blir stadig mer unisex og det oppfattede skillet mellom kvinner og menn blir mindre. Og ikke minst blir tilbudet og hvor seriøst merkene tar herremarkedet stadig bedre.

Her er noen eksempler, i det minste verdt å vurdere.

SMYKKE: Tom Wood, smykke i onyx og stål. Pris: 4.200 kroner. Foto: Tom Wood

Tom Wood

Det norske motemiljøet skriker etter anerkjennelse, men et av problemene er at ulla sjelden blir eksportert stort mye lenger enn over Frogners bydelsgrense. Tom Wood er en unntak, og da mener vi virkelig unntak når man snakker om smykker.

Selskapets produkter dukker titt og ofte opp i magasiner som GQ og Vogue, i all hovedsak fordi det de norske gründerne gjør faktisk er kult også andre steder.

  • Tom Wood Clytia onyx smykke. Pris: 4.200 kroner.

Foundræ

En god del år tilbake var lærarmbånd pyntet med perler og gull domenet til solbrune menn i trange t-skjorter - den samme typen som lurte deg til å kjøpe timeshare på Afrikas vestkyst. Dagens armbånd er langt mer nedtonet og minimalistiske, spesielt fra luksusmerkene, og fargene er der for samspill eller kontrast med det du går i.

ARMBÅND: Foundræ olivengrønn hestesko i 18K gult gull. Pris: 18.000 kroner. Foto: Foundræ

Beth Bugdaycay står bak Foundræ, et av de mest populære smykkemerkene for damer akkurat nå. Den seneste tiden har merket utvidet med flashy armbånd og smykker til menn. Inspirasjonen er hentet fra det samme svette universet som tarotkort, men det behøver strengt tatt ikke bety noe. Pynt er det uansett.

  • Foundræ olivengrønn hestesko i 18K gult gull. Pris: 18.000 kroner.

Louis Vuitton

ARMBÅND: Louis Vuitton, LVXNBA Loop It Bracelet. Foto: Louis Vuitton

Smykker kan som nevnt være der for å gi kontrast. Eller det kan være en ren forlengelse av noe av det beste du allerede eier. Om du tilfeldigvis besitter en Rolex Oyster Perpetual GMT-Master i sort og blått, også kjent som Batman, er det en temmelig rå kombinasjon med dette.

  • Louis Vuittons LVXNBA Loop It Bracelet i skinn, kanvas og stål. Pris 7.000 kroner.

Hermès

ARMBÅND: Lærarmbånd fra Hermès. Pris: 4.000 kroner. Foto: Hermès

Hermès er blitt go-to merket blant menn som bruker slips daglig, og mange av dem velger kraftige farger. For en off-day med jeans og genser kan et armbånd gjøre mye av det samme.
Det sagt, kan du velge å gå for knallfarger. Du må ikke.

  • Hermès Tournis Tresse armbånd. Pris: 4.000 kroner.

Fendi

RING: Fendi Gold Bag Bugs. Foto: Fendi

Vi er kommet et stykke videre siden VG laget sak om jobbvesker til menn, hvorpå kommentarfeltet hylte i kor at de klarer seg med plastposer fra Rema 1000. For mange vil fortsatt den eneste ringen være gifteringen, men for dem som tør, finnes det nok eksempler på at en ring på fingeren ikke er dødsstøtet for manndommen din - all den tid gutta boys kan prate i timevis om hvilke lenker de har på klokkene sine. 

Så stor forskjell er det faktisk ikke.

Fendis lekne «monster» er ganske avvæpnende i så måte.

  • Fendi Gold Bag Bugs ring. Pris: 2.800 kroner.

Tiffany & Co

RING: Diamond Point Wide Ring fra Tiffany & Co. Foto: Tiffany & Co

Diamanter er kanskje i drøyeste laget. Men hva da med Tiffanys liksom-diamantring som du like gjerne kunne vært en taktil dashbordknapp i en Bentley?

  • Diamond Point Wide Ring fra Tiffany & Co. Pris: 4.000 kroner.

Bottega Veneta

Ved midten av forrige århundre markerte konfirmasjonen overgangen til voksenlivet. I gave fikk man hatt og paraply. I senere tid er hatten erstattet med mansjetter. Hva det blir halvveis ut i dette århundret er vanskelig å si, men trolig ikke mansjettknapper. Kanskje bitcoin.

Mansjettknappene spiller fortsatt en viktig rolle. Blå dress, så hvorfor ikke gule knapper? 

  • Bottega Veneta banan mansjettknapper. Pris: 5.500 kroner.
BOTTEGA VENETA: Mansjettknapper. Foto: Bottega Veneta