<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Foto: Getty Images

Karl Lagerfelds eiendeler auksjoneres bort

Over et år skal eiendelene til den ikoniske designeren og samleren Karl Lagerfeldt auksjoneres bort.

Publisert 23. sep. 2021 kl. 18.40
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 530 ord

Moteikonet Karl Lagerfeld gikk bort for to år siden. Nå skal motedesigneren, fotografen og samlerens enorme samling av alt mulig rart selges. Og det er snakk om et relativt omfattende salg, for mannen samlet hele sitt 85-årige liv.

Lagerfeld overtok som sjef for Chanel i 1983 og beholdt den rollen til sin død. Han startet i tillegg en egen merkevare med sitt eget navn, og var kjent for sin signaturlook, med sorte jakker, hvit hestehale, store solbriller og hvite, pressede skjortekraver. Og fingerløse hansker.

På fritiden var han altså svært interessert i kunst, design og bøker, og samlet iherdig.

Joana Vasconcelos, “Choupette,” er av katten til Karl Lagerfeld, og er ventet å hente mellom 50.000 og 100.000 kroner <strong>Foto: Sotheby`s</strong> (1 / 6)
Joana Vasconcelos, “Choupette,” er av katten til Karl Lagerfeld, og er ventet å hente mellom 50.000 og 100.000 kroner Foto: Sotheby`s

Det er snakk om flere tusen objekter, og derfor vil Sotheby's fordele alt på åtte auksjoner som skal gå både på nett og live i løpet av det neste året. Den første er ventet å starte 26. november.

Blant tingene som skal selges er mote og klær, biler, vesker, møbler, personlige artefakter og flere biler. For ikke å snakke om kunst.

Og hansker. Som nevnte likte han fingerløse hansker og gjorde dem ikoniske, og nå skal rundt 200 par i skinn auksjoneres bort.

Det er også snakk om en rekke dressjakker fra blant andre Dior, Saint Laurent, Comme de Garçons og Martin Margiela.

Også litt Chanel

For ikke å snakke om skulderbager fra Chanel og en mengde Goyard-kofferter. Det er også snakk om kunst fra både Takashi Murakami, Jeff Koons og mer personlige kunstverk, som en skulptur av katten til den avdøde motekongen.

GÅR PÅ AUKSJON: Karl Lagerfelds look var like ikonisk som han kreasjoner. Legg merke til hansken, en av dem kan bli din Foto: Getty Images

Videre er det blant annet en Jaeger-Lecoultre klokke som skal under hammeren, sammen med en mengde designmøbler fra blant andre Maria Pergay, Marc Newson og Jean Després.

Og selvsagt, tre Rolls Roycer. Som i denne samlingen er noe av det mindre ekstraordinære, til tross for Lagerfelds sans for biler.

Karl Lagerfeld skal selv ha sagt at du skal kun kjøpe det som gjør deg begeistret, du skal ikke bare shoppe for shoppings skyld. Med tanke på Lagerfelds samling tilsier det at han enten levde vesentlig mer begeistret enn hans kjølige fasade på moteshow tilsa, eller at han kanskje syndet noe mot den tankegangen.