<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
NOE EGET: Om du er villig til å bygge en liten resort, kan du snart være eier av en øy i Maldivene. Iallefall for de neste 50 årene.  Foto: Getty Images

Trenger penger – selger øyer i Maldivene

Jada, Blindleia er tøft det, men nå kan du kjøpe din egen øy i Maldivene. 

Publisert 31. mai 2021 kl. 14.12
Oppdatert 3. juni 2021 klokken 17.07
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 280 ord

Mens nordmenn krangler om tomtefeste og vil avskaffe hele ordningen, går myndighetene på Maldivene nå motsatt vei. De planlegger å auksjonere bort rettighetene til 16 øyer og øygrupper i øyparadiset. Det er altså snakk om å lease bort øyene, i første omgang for 50 år av gangen.

Helt fritt frem er det likevel ikke. Tvert imot faktisk. Det er en mengde regler, blant annet at du skal bygge din egen resort på øya. Men du får ikke bygge høyere enn noe tre på øyen, du får ikke sage ned trær uten skriftlig ok fra regjeringen og du kan kun bygge på 30 prosent av øya du leaser.

Likevel, bruker du mer enn 250.000 dollar på prosjektet får du automatisk visa til landet, og kan begeve deg fritt rundt så lenge du vil.

Salget gjøres fordi landet trenger penger etter pandemien, og håpet er at dette også kan generere mer turisme og mer inntekter. Dermed må også budvinnere sette i gang prosjektene sine innen 36 måneder, ellers bortfaller avtalen. 

I tillegg til en god pris, må du også være forberedt på at budet ditt reflekterer mangfold blant dem som skal oppholde seg fulltid på øya, og hvilke miljøeffekt opplegget ditt har.

Om du fremdeles lar deg friste så har du til 6. juni med å legge inn bud. For å få lov å søke må du betale rundt 35.000 kroner i gebyr, som ikke er refunderbart om du taper budrunden. Men selv da er det godt nytt, for det skal visst være snakk om enda en auksjon snart.