<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
LUKSUS VED VANNET: Constance Belle Mare Plage er et av de lekreste og mest utsøkte luksushotellene på Mauritius. Foto: Constance Hotels & Resorts

Mauritius brukte lockdown til å pusse opp – nå åpner de

Mauritius' luksushoteller er godt i gang med å ønske solhungrige feriegjester velkommen tilbake til Paradis.

Publisert 27. jan. 2022 kl. 19.02
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 790 ord

– Vi opplever en enorm etterspørsel nå som verden er i ferd med å åpne, sier Jonathan King, direktør for Sales & Marketing ved Constance Hotels & Resorts som driver to av Mauritius’ mest kjente luksushoteller, Constance Prince Maurice og flaggskipet Constance Belle Mare Plage. 

– Etter lockdown og forskjellige reisebegrensninger i så lang tid, ser vi en virkelig lyst etter å reise hit og utforske vår nydelige øydestinasjon.

VALGET ER DITT: Basseng eller Det indiske hav? Begge deler er like innbydende og like digg. Foto: Constance Hotels & Resorts

Og Mauritius er virkelig en nydelig øy. Den lille nasjonen i Det indiske hav litt øst for Sør-Afrika er et yndet reisemål for mange nordmenn. Nå har ikke destinasjoner på de breddegrader vært særlig ettertraktet på lenge, men fra 1. oktober åpnet Mauritius igjen forsiktig for turisme – noe som åpenbart også var på høy tid, til tross for at myndighetene har vært ute med spesielle hjelpepakker som også har kommet hotellnæringen til gode for å redusere antall oppsigelser.

– Turistindustrien utgjør 8,7 prosent av BNP og sysselsetter 120.000 mennesker, en tiendedel av befolkningen direkte eller indirekte. Mauritius er svært avhengig av turisme, og den plutselige, 18 måneder lange nedstengningen, var veldig vanskelig, forteller Jean-Joseph Permal, grunnlegger og redaktør av onlinemagasinet Ile Maurice Tourisme & Lifestyle.

– Men optimisme er hovedregelen for tiden. Til tross for at Mauritius har vært rødlistet av Frankrike som er nasjonens største marked i noen uker, og grensene til Sør-Afrika har vært stengt i kjølvannet av omikron, har den mauritiske høysesongen startet bra. De fleste hotellene som er åpne har opplevd svært tilfredsstillende besøk. Med mindre noe inntreffer som vil stoppe gjenopprettingen, vil Mauritius snart være tilbake som den virkelige turistperlen i denne delen av verden.

PÅ INNSIDEN: Både vanlige rom og suiter er nydelig innredet på Mauritius’ hoteller, og da særlig de som koster litt ekstra. Foto: Constance Hotels & Resorts

Jonathan King i Constance bekrefter fremgangen.

– Januar til mars er normalt en av de beste bookingperiodene for gjester fra Europa, og vi får daglig mange henvendelser både fra gjester og samarbeidspartnere. Publikum har notert seg at det er mulig å reise trygt til Mauritius, og det har fått selvtilliten til å vokse her på våre solfylte strender. De første tallene for 2022 er veldig positive og følger opp sterke bookingmåneder på slutten av fjoråret, sier salgsdirektøren fornøyd.

– Myndighetenes prognoser for året som avrundes 30. juni er på 600.000 besøkende, tilføyer Permal.

Det er ifølge ham trygt for besøkende å oppholde seg på Mauritius.

KULINARISK: Det er ikke mangel på god mat på restaurantene på Constance-hotellene, og det er flere å velge blant, om du vil ha lekker à la carte, Chef’s menu, en enkel burger eller buffet av det mer eksotiske slaget. Foto: Constance Hotels & Resorts

– Ferien hit vil være både behagelig og trygg. Mauritius har en av de høyeste vaksinasjonsratene i verden, og under pandemien har mange hoteller og reiseoperatører brukt tiden til å fornye seg slik at produktet aldri har vært mer sofistikert enn det er nå, hevder han og legger til:

– Helseprosedyrene som er på plass i den mauritiske reiselivsindustrien holder en veldig høy standard, og sikrer at både lokalbefolkning og tilreisende får maksimal beskyttelse mot viruset. Fra flyplassen til hotellet, fra hotellet til forskjellige turistattraksjoner på øya, er turistene i en virkelig «helseboble».

– Gjestenes sikkerhet og velvære er alltid fremst for oss og alt vi gjør i Constance, og derfor har vi strenge covidprosedyrer på plass i alle hotellene og resortene, bemerker King.

KLART FOR MIDDAG: Her på en av Constance Belle Mare Plage-restaurantene. Det er lite å utsette på omgivelsene. Foto: Constance Hotels & Resorts

I likhet med Permal ser også han lyst på fremtiden, og ikke bare på bakgrunn av de første positive tallene.

– Vi er og blir positive i forhold til fremtiden. Det har utvilsomt vært en veldig krevende periode for hele reiselivsindustrien, men lysten på å reise og utforske verden er konstant. Akkurat nå forbereder vi to store begivenheter i mars, Constance Festival Culinaire og golfturneringen MCB Tour Championship. Vi forholder oss optimistiske og tror begge disse vil bli suksesser.

Han forteller at hotellkjeden kontinuerlig vedlikeholder og oppdaterer sine eiendommer, og at hotellene har gjennomført store oppussingsprosjekter under pandemien.

Både Constance-hotellene og andre hoteller på Mauritius har gode tilbud for å lokke gjestene tilbake til øya. 

– Vi har konkurransedyktige priser og spesialtilbud i våre forskjellige markeder, både her på Mauritius og ellers rundt i verden, sier Jonathan King.

KLASSISK MAURITIUS: Blåtonene spiller på lag. Det er alltid vakkert. Foto: Constance Hotels & Resorts