<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
PLAMESUS: Beverly Hills Hotell kjennetegnes av de rosa veggene omkranset av høye palmer. Foto: Getty Images

Kjendisenes favoritthoteller

Ethvert hotell har nok som mål at gjestene skal føle seg som hjemme. Disse stjernene tolket dette muligens litt mer bokstavelig enn andre.

Publisert 27. jan. 2022 kl. 19.17
Lesetid: 5 minutter
Artikkellengde er 1069 ord

Det hadde vært litt av et syn å se Coco Chanel tusle rundt i slåbroken i resepsjonen på The Ritz mens hun ventet på morgenkaffen og croissanten sin, men det skjedde nok ikke. Selv om den franske moteskaperen gjorde suiten på det berømte hotellet i Paris om til sin egen private bopel i hele 34 år, hadde hun helt sikkert sosiale antenner nok til å ikke være så voldsomt hjemmekjær.

MADEMOISELLE: Den franske moteskaperen Coco Chanel bodde hele 34 år på The Ritz i Paris. Foto: Getty Images

Chanel flyttet inn på The Ritz tidlig på 30-tallet og dekorerte suiten etter egen personlig smak, med blant annet en beige skinnsofa og quiltede puter, ifølge The Telegraph.

Og mediene lot seg fascinere. I deres mars-utgaven  i1937 skal Vogue ha skrevet:

«Kun basiselementer er nok, når det er smakfullt, for å gjøre selv det mest banale rommet personlig», ifølge den britiske avisen.

«Mademoiselle Chanel, som har bodd på The Ritz i flere måneder, føler seg hjemme med en skillevegg og litt blomster».

Designeren er imidlertid ikke den eneste som har funnet seg ganske godt til rette på hotell. En rekke stjerner og kjendiser har opp gjennom årene bodd på hoteller – og her snakker vi ikke om et to ukers opphold.

SUITEN: Coco Chanels suite på The Ritz i Paris. Designeren skal ha flyttet inn på hotellet i 1937, ifølge hotellet selv. Butikken hennes lå praktisk til rett ved, i Rue Cambon. Foto: Getty Images

For det er mange fordeler ved å bo på et hotell. Du trenger ikke å tenke på vedlikehold av hus eller hage, du slipper nabokrangelen om treet som skygger for solen. Ryker en lyspære, blir den skiftet uten at du trenger å løfte en finger.

Legendarisk New York-institusjon

Bob Dylan, Janis Joplin og Patti Smith bodde alle på legendariske The Chelsea Hotel i New York. Før musikerne flyttet inn, var den amerikanske forfatteren Mark Twain fast inventar i det viktoriansk-gotiske landemerket. Hotellet ble bygd i 1884, først som et hybelkompleks, før det i 1905 ble gjort om til hotell, ifølge The New York Times. I dag er det blivende boutique-hotellet under rekonstruksjon.

NEW YORK: The Chelsea Hotel. <strong>Foto: Getty Images</strong> (1 / 3)
NEW YORK: The Chelsea Hotel. Foto: Getty Images

Etter andre verdenskrig hadde The Chelsea Hotel forfalt, og berømte navn som den amerikanske maleren Jackson Pollock flyttet inn. Arthur Miller bodde på hotellet etter skilsmissen fra Marilyn Monroe, Bob Dylan skal ha skrevet sangen «Sara» der, Janis Joplin skal ha tilfredsstilt Leonard Cohen på rom 424, punkmusikeren Sid Vicious skal ha knivstukket kona Nancy og poeten Dylan Thomas skal ha drukket seg til døde på hotellet under en lungebetennelse, ifølge Vanity Fair. Ikke så rart at det sies at det spøker der.

Stjernefavorittene

Sagnuomsuste Chateau Marmont i Hollywood er et annet hotell med et stjernefylt klientell. Robert De Niro bodde på hotellet i to år på midten av 80-tallet, ifølge The Telegraph. Den amerikanske skuespilleren var i godt lag, med andre kjendisgjester som Elizabeth Taylor, Paul Newman og Rolling Stones-vokalist Mick Jagger.

BORGEN: Chateau Marmont Hotel ruver over Sunset Boulevard i Los Angeles. <strong>Foto: Getty Images</strong> (1 / 4)
BORGEN: Chateau Marmont Hotel ruver over Sunset Boulevard i Los Angeles. Foto: Getty Images

De Niro var blant de siste som så skuespiller og komiker John Belushi i live. Belushi, kjent fra The Blues Brothers, ble funnet død etter en overdose på rommet sitt på Chateau Marmont i 1982, ifølge Town and Country.

En annen Hollywood-institusjon er The Beverly Hills Hotel, hvor det ikoniske skiltet er et skikkelig Instagram-must i 2022. Omgitt av skyhøye palmer, er hotellet kjent som «det rosa palasset» som mikser vintage Hollywood-glamour og moderne luksus, heter det på nettsiden deres. Det ikoniske badebassenget er nesten mer kjent enn selve hotellet, hvor skuespiller Faye Dunaway spiste frokost omkranset av avisene morgenen etter hun vant Oscar i 1977.

Marilyn Monroe bodde på hotellet i to år, og den kjente piloten og businessmannen Howard Hughes, portrettert av Leonardo DiCaprio i filmen The Aviator, bodde her i flere måneder på 40-tallet, ifølge The Telegraph. Hughes utviklet en tvangslidelse og forlot sjeldent hotellet. Cadillacen parkerte han gjerne utenfor så lenge av gangen at dekkene ble flate og det begynte å vokse vilt inni bilen. Og han skal gjerne ha sett filmer naken, kun med en rosa serviett fra hotellet over sine edle deler.

– Lånetakere kan ikke bestille en sandwich klokken fire på morgenen

I LONDON: Hotel Savoy. <strong>Foto: Getty Images</strong> (1 / 2)
I LONDON: Hotel Savoy. Foto: Getty Images

Richard Harris, kanskje best kjent som rektor Humlesnurr i de to første Harry Potter-filmene, bodde på The Savoy i London. Det kostet ham en formue, men det var tross alt «folk som betalte mer i lån og som ikke kunne bestille en sandwich klokken fire på morgenen». Han kunne det, og gjorde det, skriver Belfast Telegraph.

Før sin bortgang i 2002, ble Harris syk og skal ha sagt spøkefullt på båren ut fra hotellet at «det var maten», ifølge The Telegraph.

London-hotellet skal være kjent for å strekke seg langt og merke seg gjestenes vaner. Richard Harris fikk grøten sin perfekt temperert, mens Marlene Dietrich skal alltid ha fått tolv rosa roser og en flaske Dom Perignon ved ankomst.

LUKSUSDYR: David Beckham og kona Victoria Beckham blåste av over 400 000 pund på luksushotell i Madrid. Her er paret avbildet i 2003. Foto: Getty Images

350.000 pund for hotelltjenester

Det er likevel David Beckham og familien hans som tar kaka. Da den britiske fotballspilleren begynte å spille for Real Madrid i 2003, flyttet han inn på luksushotellet AC Santo Mauro i Madrid. Hotellet ligger i en tidligere villa, bygget for hertugen av Santo Mauro i 1884. Sammen med kona Victoria Beckham og barna bodde han der i 80 dager, ifølge The Telegraph. Et noe lengre hotellopphold enn hvermannsen, ja, men det slår ikke Coco Chanel. Stjernefamilien må likevel sies å være mestere i forbruk.

Den endelige hotellregningen for to suiter skal ha vært på 430.000 pund, ifølge avisen. Kun 80.000 pund var for selve rommene. Resten var for tjenester som klesvask, telefonsamtaler, et bursdagsselskap, security og room service. Og kanskje noen runder med minibar?