<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
VETERAN: Tony Hawk (53) er 40 år eldre enn bronsevinneren i skateboard i OL 2021, men holder fortsatt koken. Foto: Getty Images

Tony Hawk får egen film

Skateborderen har sluppet dokumentarskaperne innpå seg i flere år. 

Publisert 12. aug. 2021 kl. 21.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord

Tony Hawk er verdens mest kjente skateboarder. Eller, det skulle en tru, men mannen selv har bygget seg opp en twitterprofil som lister opp alle morsomme møter han har med folk som nesten kjenner han igjen, men ikke helt.

Likevel, sånn i det virkelige liv er Tony Hawk og skateboard synonymer. Mannen er tross alt en stort del av grunnen til at skateboard er en OL-gren. Og kanskje er noe av kjendisstatusen også takket være Tony Hawk-spillene som er sluppet på diverse spillplattformer de siste 20 årene.

De siste årene har også sportsdokumentarer fått stadig mer plass og oppmerksomhet. Først med The last dance, som handler om Michael Jordan, og sist dokumentarserien om Tiger Woods.

Godkjent av mannen selv

Og der sistvnevnte dokumentar skjedde helt uten hovedpersonens involvering, er dette en dokumentar hvor Hawk har sluppet skaperne helt innpå seg. Og det over flere år. Og dette er vel så mye en historie om skateboardings vei fra intet til verdensidrett, som det handler om den 53 år gamle, fortsatt aktive, skateboarderen.

– Alt er allerede filmet. Det gjenstår bare litt redigering. Jeg har vært en skater hele livet, og denne filmen er et lidenskapsprosjekt for meg, sier han i en uttalelse om filmen, som foreløpig ikke har noe navn eller slippdato.