<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
BRITISK LØSNING: Tweed, pensko og sideligger er kult, men det finnes mer praktiske løsninger.  Foto: Getty Images

Seks ting du kan kjøpe før årets jaktsesong

Det er straks skikkelig jaktsesong. På tide å oppdatere noe av utstyret?

Publisert 9. sep. 2021 kl. 22.31
Oppdatert 10. sep. 2021 klokken 09.01
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 402 ord

Uavhengig om jakt for deg er synonymt med enten Nissan Patrol fra 1996, sekshjuling på hengeren og Mauser eller Land Rover, tweed og sideligger er høsten noe du holder hellig. Fri dressur på vidda, i dalene, på jordet og i urskogen. 

En ting er greit å sjekke før du pakker sakene. Har du pusset børsa? Sjekket om ullundertøyet fortsatt passer etter atter et år på hjemmekontor? Og hadde det ikke vært greit å for en gangs skyld faktisk stille med en jakke som ikke skremmer turgåere på vei til skogen?

Her finner du noen tilskudd som kan heve utstyrsnivået denne sesongen. 

FIELD JACKET: Fra Filson. <strong>Foto: Filson</strong> (1 / 3)
FIELD JACKET: Fra Filson. Foto: Filson

Tøyet

Vi har tidligere nevnt at tweed gjør comeback, men selv om det ser erkebritisk ut, finnes det mer praktiske plagg å slenge på seg når du skal ut i det norske høstværet. 

Amerikanske Filson har en god evne til å lage utendørstøy som havner i ekvilibrium mellom «det var stilig» og «det ser praktisk ut». Ikke lett. Deres tre-lags feltjakke burde passe ypperlig til de fleste typer jakt og vær. Prisen er noe over 5.000 kroner. Sleng med en «game bag»-sele fra samme merke for ekstra plass til både ryper og patroner. 

Lue

Det ser unektelig kult ut å rocke sixpence på vidda, men noen ganger blir det litt kaldt på ørene. En bra lue gjør susen. Enkelt, varmt og greit fra norske Brynje. 300 kroner. 

Skoene

M77 funker til alt, men vanntetthet er ikke noe den kan skilte særlig med. Svenskene i Arxus har et bra, moderne alternativ. Lett og stille – nettopp det du trenger til støkkjakten. Primo country zip koster omlag 2.600 kroner. 

GUMMISTØVLER: Fra svenske Arxus. <strong>Foto: Arxus</strong> (1 / 3)
GUMMISTØVLER: Fra svenske Arxus. Foto: Arxus

Kniven

Det er viktig å ha noe å spikke med. Brusletto Sølvgutten har holke i sølv og skaft i spesialbehandlet masurbjørk. Lekkert og norskprodusert. Prisen er 3.250 kroner. 

Kikkert

Om du driver med jakt som innebærer større avstander kan en kikkert med avstandsmåler være et ypperlig tilskudd, selv om de ofte kan veie mer enn standard optikk. Leica Geovid HD-R 2700 8x42 koster omlag 28.000 kroner.