<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
TESTET: Finnes det noe bedre enn ting som gjør det det skal, uten å komplisere livet unødvendig? PS: Den finnes i sort og, for deg som mener livet er kun levelig med sort eller grått Foto: Produsent

Test av løpevogn: – Aldeles utmerket

Endelig en vogn til å frakte barn i som ikke påkaller blindt og hvitt raseri, men derimot gjør livet bittelitt mer harmonisk og sunnere.

Publisert 24. mars 2022 kl. 16.20
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 611 ord

Det er mye folk skal fortelle deg når du skal bli mor eller far for første gang. Det er faktisk umulig å stoppe kjeften på dem. Det er alskens råd om leggerutiner, amming, puter, barneseter og bleiebøtter.

Ingen sier hvor forbanna vanskelig det er å pakke en bil når den forbanna barnevogna skal med i bilen. Den er håpløs å pakke kompakt sammen (du som vet hvordan man pakker sånt sammen enkelt og kjekt og nå tenker du skal sende meg en epost med tips, nei takk!).

Men så nærmer tiden seg hvor vognhelvete skal endelig få bli hjemme på lengre turer og da melder noen i heimen at de faktisk kunne tenke seg en løpevogn. En sånn som du kan bruke til sykkel og om vinteren og.

Du kjenner blodet bruse og kjenner det rykke i det ene hjørnet av øyelokket. Men det finnes håp, tross alt.

Det er her Cybex Zeno kommer inn. Vogna skal gjøre alt, sies det. Om alt er å passe til løping, løping med frie hender (du tauer den med andre ord), sykling og ski. Med andre ord alt nordmenn driver med, iallefall om man skal dømme utifra et gjennomsnittlig stuevindu i Bærum.

Cybex Zeno

Pris: Ca 10.000 med alt utstyr

Dette liker vi: 
+ solid konstruksjon

+ Lett og svært enkel å slå sammen og ta med seg

+ Kult og relativt tidløst design


Dette liker vi ikke: 
- Kan være noe krevende å finne ut hva som faktisk følger med og hva du trenger å kjøpe ved siden av. 

Og det gjør den. Aldeles utmerket faktisk. Det er kanskje bittelitt tungvint å koble den til en sykkel første gang, men slett ikke en dealbreaker. Men sønn eller datter sitter god, den er godt skjermet med tanke på både sol, vind og mygg, og den er lett og samtidig stabil. Som «multifunksjonsvogn» gjør den alt den skal. Sånn sett er dette vognen du leter etter. 

Det er ikke derfor du skal kjøpe den

Jada, jada, du skjønner ikke helt hva jeg babler om. Men det kommer nå. For det er plenty av ting som gjør tingen de skal, men som volder masse sinne og tenners gnissel all den tiden det ikke brukes. 

Og man skal være forsiktig med for mye stereotypier. Men av kjønnene er det et av dem som hater å lese en bruksanvisning mer enn det andre. Derfor ble denne pakket opp og forsøkt montert helt uten bruksanvisning (slapp av, ingen barn ble puttet i vogna før instruksjonen var dobbelsjekket).

Men det gikk det. Smack, bang, boom, og vogna var oppe og gikk på 10 min. Det høres kanskje mye ut, men keep in mind at det var første gang den ble montert. Og det helt uten bruksanvisning. Det gikk kjapt mye, mye fortere enn dette. Alt er intuitivt. Ingen skal ringe noen andre i familien forbanna og frustrert fra parkeringsplassen på for eksempel Sognsvann og lure på hvordan den forbanna vogna egentlig funker. Det går av seg selv.

Og enda bedre, vogna tar ikke alt for mye plass. Er du en av dem som har en litt romslig stasjonsvogn, en takboks eller bare en SUV (leser du dette er sannsynligheten stor for at du kjører en SUV, det være seg fossil- eller batteridrevet). Vel, ingen hunder måtte bli hjemme, ingen svigerfamilie måtte sitte med poser på fanget og alt fikk bli med på hyttetur, selv om denne vogna skulle med.

Småbarnsfamilier har for mye ting. Og mange flere ting enn de trodde de skulle trenge. Men denne «Fire i ett»-vogna oppfyller altså hele seks kriterier. Og det hadde blitt terningkastet og det, om vi drev med sånt.

Uansett, det er ikke noe å tenke på. Kom deg på tur.