<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
BRÅK I HELLAS: John David Washington i rollen som den amerikanske turisten Beckett i rett-på-streaming-filmen Beckett.  Foto: Netflix

På feil sted til feil tid

Hellas! Kaos! Politikk! Konspirasjoner! I Netflix-thrilleren Beckett får du jammen meg litt av alt. Men alt er ikke like bra. 

Publisert 8. sep. 2021 kl. 19.39
Oppdatert 9. sep. 2021 klokken 18.05
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 479 ord

John David Washington står ikke tilbake for sin far Denzel. Men Beckett er ingen The Equalizer (hvertfall ikke énern). I fjor gjorde han stor suksess med Tenet, nå spiller Washington amerikaneren Beckett, som er i Hellas med kjæresten April (Alicia Vikander). De to er på ferie litt utenfor den typiske, glovarme turistsesongen. I stedet for å ta resten av fridagene i Athen, beveger paret seg opp i de nordlige delene av landet, med leiebil, grunnet politisk uro i hovedstaden. Men det går fra idyllisk til tragisk på få minutter etter en bilulykke i rurale strøk. 

Beckett våkner på et lokalt sykehus med mindre skader. Men noe merkelig virker å være i gjære. Midt i sorgen finner plutselig amerikaneren seg selv fanget i et skikkelig spindelvev av trøbbel, og på rømmen fra noen som prøver å myrde han av ukjente grunner. På feil sted til veldig feil tid. 

Beckett (2021)

Hva

Rett-på-streaming-film om en amerikansk turist som havner i alvorlige problemer i feriedrømmelandet Hellas. Thriller. 150 minutter. 

Hvem

Regissert av italieneren Ferdinando Cito Filomarino. Hovedrolleinnehaver er John David Washington (Tenet). Blant besetningen er også svensken Alicia Vikander (Tomb Raider), Boyd Holbrook (Narcos) og Vicky Krieps (Das Boot).

Hvor

Strømmes hos Netflix nå. 

Hvorfor

De estetiske elementene er gode, men handligen har et uforløst potensiale. Likevel verdt en titt. 

Klassisk thriller med innslag av action, tenker du kanskje. Ja, sier vi.

Spenningen tar raskt hovedsetet mens ordinære Beckett blir jaktet på i et fremmed land, uten å kunne språket og uten å vite hvem han kan stole på eller ikke. Klassisk «manhunt». Krydret med konspirasjoner.

Men det er noe ved det hele som ikke greier å overbevise 100 prosent. 

MÅ FINNE SIKKERHET: Washington (til venstre) spiller den amerikanske turisten Beckett i Hellas. Boyd Holbrook (t.h.) i rollen som ambassade-ansatte Stephen Tynan. Foto: Netflix

På film

Det er en svært passende estetikk som svever over hele Beckett. Riktig fint. Kontrastene mellom den etterhvert kaotiske storbyen Athen og landlige nord er en herlig miks, hvor et par scener utmerker seg som virkelig flotte. Visse deler av filmen står imidlertid igjen som litt trege. Det ødelegger for rytmen. 

Action-scenene, som hører med i en film med et slikt plot, kan best forklares som lavmælte, uten stor Hollywood-fanfare, men viser heller en salgs brutal realisme. Det funker. Beckett kjemper mot tilsynelatende sterke fiender, men på et vis greier mannen i sorg å ikke gi opp. 

Musikken er uten det vanlige, grandiose action-thriller-preget. Et snev av retro. Det merkes at regissøren, italieneren Ferdinando Cito Filomarino, tidligere for det meste har gjort kort- og indiefilmer. Resultatet er finurlig og funker på det visuelle, men det kommer kanskje ikke så godt frem som det kunne ha gjort gjennom handlingen. Selv med nær 150 minutter til disposisjon. Uforløst potensiale, uten at det alene burde hindre deg fra å ta en titt. 

FØR DET BRAKER LØS: Paret Beckett (John David Washington) og April (Alicia Vikander) på ferie i Hellas. Foto: Netflix

Beckett strømmes på Netflix nå.