<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– For å bli god med vin må du drikke mye dårlig vin

Pontus Dahlström deler sine to beste Burgund-tips som (foreløpig) går under radaren

    Publisert 20. jan. 2022 kl. 11.52
    Oppdatert 20. jan. 2022 klokken 19.45
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 270 ord
    – For å skjønne god vin så må du drikke dårlig vin

    Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

    Vin under radaren

    Burgund er i fokus når Pontus Dahlström fra Kolonialen Bislett gjester podcasten. Med seg har Pontus to produsenter som går under radaren for de fleste. Naturligvis er det kommende Burgund-slippet i februar tema, og Pontus forteller om små og store tips om hvordan man skal finne vinene under radaren.  

    Først ut er Monthélie 1er Cru Les Clous Rouge 2018 fra Jean-Philippe Fichet. Jean-Philippe Fichet startet opp i 1981 og betraktes som en foregangsmann i Burgund på lik linje med Lafon, Roulot og Coche-Dury. Til prisen er vinen et røverkjøp, konkluderer Pontus Dahlström.

    Neste vin er 2018-årgangen av Puligny-Montrachet fra Pierre-Vincent Girardin. En lovende ung vinmaker som tidlig i 20-årene lanserte sin første årgang i 2017. Da hans far Vincent Girardin solgte seg ut av sitt vineri i 2011, beholdt han 4,5 hektar av sine beste plotter. Dette har hans sønn arvet, og Pierre-Vincent Girardin har startet sitt eget vineri. På grunn av farens gode nettverk har de også fått langtidskontrakter i flere av Burgunds mest ettertraktede vinmarker, og kan vise til en sjelden bredde i porteføljen.

    Trykk for å lese mer om vinene:

    Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

    To strålende viner fra Burgund
    Produsent: Andreas Drange Jensen

    Last ned Vinify-appen for flere vintips

    Sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

    Finn polets beste kjøp med Vinify-appen

    I Vinify kan du:

    • søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol
    • se ekspertenes anbefalinger
    • lagre og dele dine egne smaksnotater
    • tilgjengelig på iOS og Android.
    Ukens viner: Monthélie 1er Cru Les Clous Rouge 2018 og 2018-årgangen av Puligny-Montrachet er fra Pierre-Vincent Girardin Foto: Svein Lindin