<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Karl Johan Molnes

Mine siste artikler
Aksjemarkedet elsker maktdeling
Demokratene ser ut til å beholde Sentatet, men mister flertallet i Representantenes hus. Det betyr maktdeling i kongressen i 2023/2024, som aksjemarkedet elsker.
Ny finansdirektør ble ønsket velkommen i twitterstorm
Det er lenge siden Credit Suisse var best når det gjelder. De har derimot ofte vært størst når det smeller. Økt rentenivå gir håp om lys i enden av tunnelen for slitne aksjonærer.    
Margin Call
Britiske pensjonsfond er storinvestorer i høyt belånte statsobligasjoner. Da kursene stupte valgte Bank of England å intervenere for å stoppe dødsspiralen i obligasjonsmarkedet.        
Produkttank knuser oljetank
EU og Norges sanksjoner mot å importere olje fra Russland trer i kraft mandag 5. desember. Det vil gi lengre fraktdistanser og bedre rater for oljetank, som har tjent mindre enn produkttank i 2022. 
Verdi for pengene
Feltutbyggingssrushet som kommer vil gi press på næringslivet. Ett oljeselskaps kostnadsoverskridelse er et annet selskaps inntekt. SR-Bank hjelper alle.
Pundet må ta støyten
Bank of England berget eget obligasjonsmarked onsdag. Den nye regjeringen har to uker på seg til å gjøre eventuelle endringer. Dess mindre de endrer dess mer juling vil det britiske pundet få. 
Det blir flere skuffelser fra Apple i høst
Smarttelefonlagrene er fulle, distribusjonskanalene er stappet og produksjonsboosten på 6 millioner iPhone 14-enheter til 96 millioner ble kansellert tirsdag kveld. Dette er bare begynnelsen på en hard høst.
Vi er så rike at vi later som om vi er fattige
Du vet at noe er galt med OECD-valutaene når avkastningen blir gruset av utviklingslandene Brasil og Mexico. Norge plasserer seg nær bunnen i avkastning sammen med Sverige, Storbritannia og Japan. 
Dollar-milkshake-teorien
Det er vanskelig å omvende en investor som tror på gull. Brent Johnson er unntaket. Da han forstod at dollaren ville slå gull kom han opp med et morsomt bilde på verdens pengesystem. 
Akkurat tidsnok er ikke godt nok
Akkurat tidsnok levering av deler er ikke godt nok lenger. Japan lot egen valuta falle for å lokke selskaper hjem. Torsdag stoppet Japan fallet med penger fra salg av amerikanske statsobligasjoner.