<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
avatar

Anders Pedersen Bjergaard

Mine siste artikler
Slaktes av ratingbyrå
Ivar Tollefsens Heimstaden tok grep for å forsvare kredittratingen, men til ingen nytte. Nå kutter Fitch eiendomsgigantens utsikter til negative.
Mener Adevinta-gevinst burde betales som utbytte
Danske Bank Markets tror flere vil melde seg på i kampen om Adevinta. Arctic-analytiker Henriette Trondsen har en klar anbefaling dersom budet materialiserer seg.
Sissener maner til storsalg i Adevinta
Schibsted har lenge ønsket å selge seg ned i Adevinta, og nå kan det bli budkrig. – Jeg hadde helst sett at de solgte alt, sier storeier Jan Petter Sissener.
Kjemperabatter i tørrlast
– Investorene finner det mer spennende å investere i de segmentene som tjener litt mer penger om dagen, sier styreleder Magnus Halvorsen i 2020 Bulkers.
Gir tommel opp for seismikkfusjon
– Blir det økt etterspørsel etter seismikk, er det Shearwaters skip som vil bli satt i drift, sier Dag Rasmussen. Han tror konsolideringen i seismikk er positivt for selskapet.
– Nervøst gassmarked
Equinor gikk til himmels på børsen på rykter om storstreik i Australia. Konserndirektør Irene Rummelhoff spår store svingninger og pristopper i gassmarkedet.
– Oppturen vil vare lenger enn vanlig
Oljeservicekjempen Subsea 7 har gitt Kristian Siem full uttelling. Nå er han Norges sjette største investor på børs.
Pareto-sjef Christian Jomaas: – Vi har en lang opptur foran oss
– Vi har en lang opptur foran oss i olje og oljeservice, sier Pareto-sjef Christian Jomaas. Han mener oljeaksjer er «grisebillig», og tror på mange konsolideringer i bransjen.
– TGS-aksjonærene skulle fått en større del av kaken
DNB Markets-analytiker Steffen Evjen mener TGS-aksjonærene burde fått 80 prosent av det sammenslåtte selskapet, og ikke to tredjedeler. – De betaler for mye, sier han.
Seismikkfest på børsen
Først sendte investorene TGS og PGS hver sin vei på børsen, men etter noen timers vill handel og betryggende ord fra ledelsen, skjøt begge aksjene i været.