<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
avatar

Benedicte Storm Bamvik

Mine siste artikler
Bitcoin stiger kraftig: – Kan gå betydelig forbi 100.000 dollar
Bitcoin flørter med en ny all-time high. Det har ført til en massiv økning i handelsvolumene denne uken. – Småsparerne har våknet, sier Torbjørn Bull Jenssen.
– Vi er fremdeles godt finansiert
Polight la tirsdag frem kvartalstall som sendte aksjen ned rundt 40 prosent. – Vi har ikke noe god forklaring på hva som skjer, sier konsernsjefen.
– En perfekt negativ storm
PoLight blir hardt straffet etter kjempetap. – Selskaper som åpenlyst forteller at de har behov for penger, får en ordentlig kilevink, sier Mads Johannesen.
– En ekstrem kvartalssesong
Resultatsesongen har bydd på store estimatkutt for børslokomotivene. – Norge var den beste børsen i verden i 2022, middels i 2023 og den dårligste i 2024, sier Gaute Eie i Eika.
Analytiker: – Disse selskapene blir korsfestet av aksjemarkedet
En rekke tungvektere i shipping slipper tall denne uken. – Større sannsynlighet enn normalt for overraskelser for kvartalet, sier Petter Haugen. 
Venter snuoperasjon for IT-Norge
Etter et år der en rekke norske IT-konsulenter har måttet skrote ambisiøse mål og kuttet kostnader, ser Folq-sjefen at trenden snur. – Vi er mindre offensive, sier Eldri Coll Mossige.
– Dette demper entusiasmen i markedet
Da Nvidia leverte knalltall fikk markedet et kjempeløft torsdag. Likevel mener Nordea-strateger at det er en underliggende faktor som bremser entusiasmen i markedet.
Teknologikjemper kaster milliarder etter ny robot-startup
Robot-startupen Figure AI har fanget interessen til verdens største teknologiselskaper, og henter inn 7,2 milliarder norske kroner i ny kapitalrunde. 
– Aksjehistorien har gått i feil retning
Analytiker Petter Kongslie var optimistisk etter at Telenor la frem omstruktureringsplaner og kostnadskutt. Nå trykker han på bremsen. 
Venter lavere slaktevolumer i 2024
Grieg Seafood har vært plaget av parasitter, vintersår og perlesnormanet. Nå kutter de slakteforventingene og innfører et nytt program for å kutte kostnader.