<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
avatar

Bjørn Henning Grandal

Mine siste artikler
Spår Avance Gas og BW LPG opp 40 prosent
Avance Gas og BW LPG har gått som en kule på børsen i år med en oppgang på henholdsvis 163 og 112 prosent. ABG Sundal Collier-analytiker Petter Haugen spår begge aksjene opp ytterligere 40 prosent.
For høye forventninger til tankmarkedet
Pareto mener at markedet har altfor høye forventninger til tank på kort og mellomlang sikt. Meglerhuset tror ikke at den bebudede «supersyklusen» kommer før i 2025.
Frontline stuper på børsen
Markedet var langt fra fornøyd med tredje kvartalstallene til tankgiganten Frontline. På Oslo Børs falt aksjen kraftig i morgentimene torsdag.
Resultatnedtur for Frontline
— Frontline tjener gode penger i alle segmenter, sier Frontline-sjef Lars Barstad. I tredje kvartal var det periodevis mest fyr i produkttanksegmentet.
Gir regnskapsregler skylden for resultatnedtur
Avance Gas fikk hard medfart på børsen tirsdag etter skuffende tredjekvartalstall. Selskapets adm. direktør, Øystein Kalleklev, gir regnskapsprinsippene i IFRS «skylden» for at resultatet på bunnlinjen ble svakere enn ventet.
Nedtur for Avance Gas
Avance Gas klarte ikke helt å leve opp til forventningene i tredje kvartal. I et brennhett VLGC-marked leverer rederiet svakere tall enn i andre kvartal.
Priseksplosjon i Panamakanalen
Køene i Panamakanalen blir lengre og lengre. Nå koster det rundt 3 millioner dollar å snike i køen.
Sterke resultater i dødens marked
MPC Container Ships lever fortsatt godt på attraktive kontrakter inngått i 2021 og 2022. Fra 2025 vil det bli svakere resultater og mindre utbytte til aksjonærene.
– VLCC-ratene kan nå 100.000 dollar dagen
Arctic-analytiker Ole-Rikard Hammer mener at det er gode muligheter for at VLCC-ratene når 100.000 dollar dagen før jul.
– Styre og revisjonsutvalg må være på ballen
– Når bærekraftrapportering går fra frivillig til obligatorisk og skal integreres med finansiell rapportering, må styret og revisjonsutvalget være på ballen, sier Deloitte-partner Guro Heimvik.