<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
avatar

Eilev Aa Klokk

Mine siste artikler
Roboten fra Moss kan revolusjonere arbeidsmarkedet
Norske 1X Technologies har utviklet en menneskelignende robot og landet bransjens første kommersielle avtale. Nylig kom OpenAI inn på eiersiden. – De hadde ikke investert hos oss hvis de ikke mente vi var de beste, sier gründer Bernt Øivind Børnich.
I vinter blir det førerløse brøytebiler
Gjøvik-selskapet Øveraasen har satset på teknologi for snøbrøyting i 100 år, og fått kunder over hele verden.
Norske eksportsuksesser: – De dør om vi ikke leverer
Spetalen-favoritt dobler produksjonskapasiteten av metformin til 7.000 tonn. I år venter de 400 millioner i omsetning. 
Norske eksportsuksesser: – Vi skal omsette for tre milliarder
King Oscar har fått thailandske eiere i ryggen. Deres finansielle muskler lot dem ta USA med storm. Neste stopp er Asia, og omsetningsvekst på to milliarder. 
Norske eksportsuksesser: – Resultatene gjenspeiler overlegen teknologi
Drammensbedriften har tjent over en halv milliard de siste ti årene. Denne uken åpnet de en fabrikk i Polen for å møte etterspørselen. 
Norske eksportsuksesser: – Ingen bruker tradisjonelle vannklosett om 10 til 20 år
Hver dag sparer vakuumtoalettene til Bjarte Hauge titalls millioner liter drikkevann. I år forventer de omsetning på over en halv milliard. 
Norske eksportsuksesser: – Vi skal selge rundballepresser for nærmere ti milliarder kroner
Orkel har ambisjoner om å selge 2.400 kompaktorer årlig. Det tilsvarer mellom 4,8 og 9,6 milliarder kroner. Nå lanserer de en skyløsning for rundballer.
Norske eksportsuksesser: – Vårt mål er å bli anerkjent som verdens mest bærekraftige
I Magnor har næringslivsministeren og hans mor blitt rike på utemøbler. Til tross for et samlet resultat på over 100 millioner kroner de siste seks årene, er de uttalte ambisjonene til Vestre kun knyttet til bærekraft. 
Norske eksportsuksesser: – Vil spare norske nettoperatører for 120 millioner kroner i året
Siri Kalvigs Storm Weather Center har skiftet navn, vokst til milliardomsetning og kan minimalisere kostnadssluk for nettselskaper. 
Norske eksportsuksesser: – Vi skal tidoble omsetningen
Brødreparet Trond og Sverre Simonsen har utviklet en autonom kaffebrenner. Høstens nylansering forventes å øke den årlige omsetningen til hundremillionersklassen.