<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
avatar

Eirik Stray Spetalen

Mine siste artikler
Investeringsdirektør er skeptisk til kunstig intelligens
«Investorer er alt for selvsikre på deres evne til å forutsi kunstig intelligens langsiktige effekter», ifølge Mike Coop, investeringsdirektør ved Morningstar Investment Management.
Renteoppgang på Wall street
Renten stiger på slutten av handelsdagen på Wallstreet, etter gårsdagen lave inflasjonstall.  
Sam Bankman-Fried i fengsel igjen
Sam Bankman-Fried blir nå tatt i varetekt etter vitnepåvirkning fredag kveld. 
Berget 47 år gammel tankskip - reddet to millioner fat oljesøl
FNs generalsekretær António Guterres sa at overføringen av oljen forhindret «hva som kunne ha vært en miljømessig og humanitær katastrofe.»
Krever ansatte tilbake på kontoret
IT- selskapet Amazon strammer inn på hjemmekontoret og ønsker ansatte på jobb. Fra en lekket e-post står det: «Vi forventer at du nå kommer på kontoret tre eller flere dager i uken.»
Kursene har steget til himmels - håper på enda mer
Riggkjempe tror på kjemperater i tiden fremover. – De har mye markedsmakt i et marked med stigende etterspørsel og det er verdt å høre på, sier analytiker Bård Rosef i Pareto Securities.
Spår enorme lagertrekk og olje-bonanza
Akers oljeanalytiker Torbjørn Kjus er storoptimist til oljeprisen, og sier at flere ikke har sett det åpenbare. – Det er mange som kun følger med på makroøkonomiske forhold, sier han. 
– Kan ikke stole på Kina
Etter en tøff start på året har kursene falt. – Vi mener det er mer interessant nå enn på veldig lenge, sier analysesjef Eirik Haavaldsen i Pareto Securities.
– USA må legge om kursen
– Nedgraderingen er et varsko om at systemet ikke fungerer, sier Harald Magnus Andreassen. Han mener USA må legge om kursen og at analytikerne bommer totalt på inntjeningsestimatene.
– VLCC-ratene kommer til å gå i 100.000 dollar
– Ordreboken på VLCC er kun et par prosent av eksisterende flåte, og det er 10-ganger så mange skip over 15 år, og flere skip over 20 enn i bestilling, sier analysesjefen i Pareto Securities, Eirik Haavaldsen som venter vind i seilene for kursene.