<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
avatar

Karl Johan Molnes

Mine siste artikler
– Masse penger, men det blir ikke mer olje
Det er bedre med resultatvarsel enn å forklare etterpå
Nordic Semiconductor guider inntektene for første kvartal i år til 140–160 millioner dollar. Det er 30 prosent under konsensusestimatet på 207 millioner. Her skulle selskapet gitt et resultatvarsel.
Spilte høyt og tapte
Alt bankene vil, er å få tilbake utlånte penger. Alt som gjør det raskere og enklere, redder verdier for alle.
Krevende selskapsstruktur for børsen
Scatec produserer over 1 milliard kroner pr. år i kontantstrøm med en børsverdi på 13 milliarder. Etter et 80 prosent kursfall har selskapets investeringsplan på 10 milliarder blitt realitetsjustert.   
Oppblåste verdier
Nullrenteøkonomi har skapt zoombieselskaper som er blitt slaktet på børsen av renteoppgang. En ledende ventureinvestor sier det tar tre år før oppblåste ventureverdier er nær børsverdier igjen.
Underleverandør til Hanwha
Sør-Korea er et industrividunder. Verdensledende selskaper har blitt skapt av familiestyrte selskaper med sterk statlig kontroll. Nå er REC Silicon i ferd med å bli underleverandør til et av dem.
Skjulte utenlandske eiere på børsen
Da Esso og Smedvig saksøkte hverandre i 1997 måtte Smedvig kontakte alle utenlandske aksjonærer. Det var ikke lett, og problemet eksisterer fortsatt for alle børsnoterte selskaper. 
Okea-sjefen vil vokse etter rekordtall: – Slike transaksjoner er alfa omega
Aksjemarkedet bunner ikke før korte renter har stupt
En invertert rentekurve gir nedgangskonjunktur til slutt, men aksjemarkedet bunner ikke før korte renter har kollapset, sier Cameron Dawson fra NewEdge Wealth.  
Det smeller når Hindenburg angriper
Hindenburg Research anklager Indias rikeste mann for å drive med verdipapirsvindel, og har bedt om svar på 88 spørsmål. Håndteringen av denne striden er viktig for alles investeringer i India.