<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
avatar

Karl Johan Molnes

Mine siste artikler
Det militærgrønne skiftet
Mandag godkjente parlamentet i Ungarn Sveriges Nato-søknad. Aldri før har et nytt Nato-land kommet inn med så mye avansert forsvarsteknologi.
Angrep er det beste forsvar
Ingen bruker mer penger på Nvidia-chips enn Microsoft. Defensivt for å beskytte datasentervirksomheten i skyen. Offensivt for å angripe Googles søkemonopol med AI. 
Gigantsalg til kunder uten penger
Kunstig intelligens ser stadig mer ut som et pengesluk som de største teknologiselskapene ønsker skal drives fra oppstartselskaper finansiert av andres penger.
Kun ett selskap tjente mye penger
Easee er superprofitten en tjener når Sandnes-selskap får lov til å være seg selv. Zaptec er det en sitter igjen med når alle som er igjen konkurrerer som grønne non-profit selskap. 
Short-strategier som virker
Shortere i fond som følger momentumstrategier tjener formuer. Parhandel fungerer godt, men skalerer dårlig. Fundamentale short-strategier har ikke fungert på lenge.
Fra mest populære til mest shortede aksje på fem måneder
Gjeldfrie TGS skal fusjonere med PGS med dyre lån. Aksjemarkedet har svart med å gjøre TGS til en av børsens mest shortede aksjer. Fusjonen kan ikke gjennomføres raskt nok.
Når konturene av Batmans hode dukker opp i aksjechartet – løp
USA spriter opp økonomien med store underskudd. Hedgeye ser 5 prosent BNP-vekst i tredje kvartal 2024. Teknologiaksjer er Jokere helt til konturen av Batman dukker opp i aksjechartet.
Som en Donald Duck-tegneserie
Crayon er blant de mest shortede aksjene i Oslo. Selskapet ligner stadig mer på en historie fra Donald Duck med store planer, store tap og forviklinger i «Langtvekkistan».
Gammaskvising flytter aksjekurser med en kraftig magnet
Gammaskvising er å kjøpe store mengder med opsjoner for å presse utsteder til å sikre for å flytte aksjekursene. Tesla, Paramount og Arm er alle blitt gammaskviset oppover.
Dere betalte 10 ganger inntektene for aksjene. Hvorfor?
OpenAIs Sam Altman har bedt om 4,5 ganger det norske oljefondet for å investere i halvledere. Det viser at AI er for kapitalintensivt til å holde rekordhøye aksjevurderinger i lang tid.