<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
avatar

Silje Sundt Kvadsheim

Mine siste artikler
Nå sies vikarene opp
Mens ESA har stilt spørsmål om det norske innleieforbudet er i strid med Vikarbyrådirektivet, har bemanningsselskapene startet nedbemanningsprosessene. 
Kan spare 200 millioner i året
En halv million nordmenn betaler fortsatt høye gebyrer og administrasjonskostnader på gamle pensjonskapitalbevis. Årsaken er at de ikke jobber i privat sektor, og dermed ikke har fått Egen pensjonskonto.
– Dette vil bli VM i koordinering
Selskap i konsern som må nedbemanne etter 1. januar 2024, vil få en enrom oppgave med å sjekke mulige ledige stillinger i andre konsernselskaper, advarer advokater. 
Hytteeier ville klage på skattesjokk – nå blir det rettssak
Morten Klevjer oppdaget at de like hyttene i hyttefeltet hadde helt ulik eiendomsskattetakst, men da han ville klage, nektet Notodden kommune ham innsyn i vurderingene. Denne uken møtes kommunen og staten i Oslo tingrett. 
Mer enn 18,5 km til jobben? Da kan du få igjen på skatten i år
– En stor endring i årets skattemelding gjør at mange flere kan kreve reisefradrag i skattemeldingen, sier Per-Ole Hegdahl i Danske Bank.
Donerer penger til kampen for privat norsk eierskap
Gjennom en fersk stiftelse vil Paul-Christian Rieber kjempe for at norske bedriftseiere skal ha tilnærmet like rammebetingelser som eiere i andre land.
Tre av fire revisjonsgiganter har kundeklausuler for nyutdannede
Bare én av de fire revisjonsgigantene, PwC, EY, KPMG og Deloitte, har ikke kunde- og konkurranseklausuler for ferske ansatte som kommer rett fra skolebenken.
Advarer nyutdannede mot disse arbeidskontraktene
– Vi er bekymret for de kontraktene mange arbeidsgivere ber nyutdannede skrive under på, sier fagsjef og advokat Anniken Astrup i Econa. 
Formuesskatten kan kuttes med en stiftelse
Å opprette en stiftelse kan være et alternativ til å flytte til Sveits for å slippe formuesskatten, mener Tone Kaarbø, advokat og managing partner i Advokatfirmaet Ræder.
Vurderer å drifte rederiet gjennom en stiftelse
Atle Bergshaven måtte i 2021 ta 51 millioner kroner i utbytte fra Bergshav AS for blant annet å betale formuesskatt. Nå har han opprettet en stiftelse med formål å drifte rederiet.