<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
avatar

Vibeke Holth

Mine siste artikler
Den gode advokaten
Kjære leser,
Thomas Øyes PR-kupp
Mens PR-rådgiver Harald Sætvedt bisto kriminelle med å blåse opp verdien av et gråmarkedsselskap til milliarder av kroner, jobbet hans PR-partner og journalist i Nettavisen med å blåse opp imaget til finansakrobat Thomas Øye – som kan kobles til flere i samme kriminelle nettverk.
Økokrim-sjefen: – Vi er bekymret
– Bistand til kriminalitet er straffbar medvirkning, og det er særlig alvorlig når den bistanden utøves av profesjonelle aktører. Det sier Økokrim-sjef Pål K. Lønseth etter Kapitals avsløringer om samrøren mellom norske revisorer, rådgivere og kriminelle.
Revisor-"shopping" kan gå utover troverdigheten
Da selskapets faste revisor stilte kritiske spørsmål ved Ecoteq Energys omstridte milliardkjøp, gikk ledelsen til en mer velvillig konkurrent.
Blåste opp milliardverdier i norsk gråmarkedsselskap
Norske revisorer, advokater og rådgivere har bidratt til å pumpe opp verdien av et nærmest verdiløst gråmarkedsselskap til flere milliarder kroner. Aksjene har havnet i hendene til kriminelle med bånd til et hvitvaskingsnettverk og den beryktede Foxtrot-ligaen. Nå er en av hovedaksjonærene som sunket i jorden.
– Hvitvasket for kriminelle over hele verden
Gjennom svenske Anthony “Two Times” Norman, som satt på alle sider av bordet i den omstridte Ecoteq-transaksjonen, leder pengesporet til hvitvasking og internasjonal organisert kriminalitet.
En av Norges råeste privateiendommer solgt
Et signaturbygg i regi av Logg arkitekter, med utendørs svømmebasseng og unik utsikt over hovedstaden og Oslofjorden, har i det skjulte nylig skiftet hender.
Arvinger selger unna herskapsgårder
Det er ikke bare Michael Stang Treschow som vil kvitte seg med arvegodset gjennom generasjoner, slottet Fritzøehus. I Eidskog har Henrik Castberg solgt familiegården gjennom 120 år for over 70 millioner kroner. Og i Enebakk selger nå Hans B. Butenschønfamilieklenodiet Bjerke bruk (bildet), kjent fra TV-serien Herskapelig.
Mattedama manøvrerer mot milliarden
Mens norske elever aldri tidligere har prestert dårligere i matematikk, har en forhenværende skoletaper fra Groruddalen bygget opp et læringsunivers innen matte med over 200 ansatte, 2,1 millioner registrerte brukere – og potensial til å bli en milliardbedrift.