<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ureaprisene stiger denne uken

Indias retur til markedet bidro til økt aktivitet som støttet høyere priser i USA, Brasil og Europa, ifølge Pareto.

Publisert 24. feb. 2023 kl. 14.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
Illustrasjonsfoto: Dreamstime

Prisen på granulert urea fra Egypt er opp tre prosent denne uken, til 388 dollar pr. tonn.

Indias retur til markedet bidro til økt aktivitet som støttet høyere priser i USA, Brasil og Europa der enkelte produsenter fikk muligheten til å forlenge ordrebøkene frem til midten av mars og utover, noterer Pareto Securities. For nå venter markedet på klarhet fra India om priser og volumer i anbudet.

«Som forventet la India (IPL) ut et innkjøpsanbud for urea – anbud stenger 3. mars med frakt før 1. juni (normalt 35-40 dager)», skriver meglerhuset.

I Europa har distributører notert en svak oppgang i etterspørselen, spesielt i Nord-Europa. I USA følger Nola-markedet den internasjonale utviklingen. I Brasil var aktiviteten påvirket av karnevalsfeiringen, men markedet der var ikke immun mot optimismen som dukket opp sent i forrige uke.

Pareto anslår at Yaras run-rate EPS denne uken har falt til 40 fra 50 kroner drevet av lavere gjødselpriser.

CF annonserte ifølge ADM Agri en betydelig reduksjon i Nitram-prisene i begynnelsen av uken, rundt 80 pund pr. tonn lavere enn tidligere importerte ammoniumnitratpriser. Korreksjonen reflekterer potensielt nedgangen i britiske naturgasspriser.

For ammoniakk fortsetter det negative sentimentet i lys av svak etterspørsel og overskuddskapasitet, ifølge Pareto Securities. Den nedadgående pristrenden kan akselerere når Tampa-kontrakten for mars blir gjort opp i løpet av de neste dagene.

(TDN Direkt)