<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ford med gigantinvestering i Indonesia

Ford legger nesten 47 milliarder kroner på bordet for å sikre seg tilgang til nikkel som trengs til elbilbatterier. 

Publisert 30. mars 2023 kl. 11.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
SIKRER RÅVARER TIL ELBILER: Ford kom sent i gang, men satser nå stort på elbiler som Explorer. FOTO: Ford

Den amerikanske bilkjempen Ford Motor signerte torsdag en avtale med PT Vale Indonesia og kinesiske Zhejiang Huayou Cobalt om å bygge et prosesseringsanlegg for nikkel. Til sammen vil den amerikanske bilprodusenten investere 4,5 milliarder dollar, nesten 47 milliarder kroner, i det nye anlegget, melder Reuters. 

Anlegget skal ligge i Pomalaa, sørøst på den indonesiske øya Sulawesi, hvor Vale fra før av driver en nikkelgruve. Det er forventet at det nye anlegget vil kunne produsere 120.000 tonn pr. år med blandet nikkelhydroksid, som er materiale som blir utvunnet fra nikkelmalm og som kan brukes til elbilbatterier. 

Indonesia har verdens største reserve av nikkel og har over tid forsøkt å utvikle en nikkelindustri i landet, med et langsiktig mål om på bli produsent av både batterier og elektriske kjøretøy. 

Torsdagens signering var en oppfølging av en uforpliktende intensjonsavtale som de tre selskapene inngitt i fjor. Vale og Huayou startet byggingen av anlegget i november, og det er ventet at det vil være ferdig i løpet av 2025, skriver Reuters.