<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ranere stakk av med gull til 10 millioner

Et gullgruveselskap i Argentina er frastjålet rundt 14 kilo med gull. Flere ansatte ble skadet i hendelsen.

    Publisert 18. apr. 2023 kl. 14.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 149 ord
    GULL: Et gullgruveprosjekt i Argentina er frastjålet gull til 1 millioner dollar. Illustrasjonsfoto: Bloomberg

    Et gullgruveprosjekt syd i Argentina er blitt frastjålet gull til rundt 1 million dollar, melder Bloomberg. Det tilsvarer rundt 10 millioner kroner.

    Det er det kanadiske gruveselskapet Patagonia Gold som står bak gruveprosjektet.

    Patagonia opplyser at det var snakk om et ran, og at utbyttet tilsvarer 500 unser gull. Det utgjør rundt 14 kilo – og rundt en måneds produksjon fra selskapets gruveprosjekter Lomada og Cap-Oeste.

    Det var ved Cap-Oeste i den argentinske provinsen Santa Cruz at ranet fant sted mandag denne uken. Ifølge Patagonia ble tre ansatte skadet i hendelsen.

    Patagonia Gold har nå suspendert produksjonen mens etterforskning pågår. Selskapet vil også vurdere å skjerpe sikkerheten.

    Selskapet har mineralrettigheter knyttet til mer enn 430 eiendommer i flere provinser i Argentina og Chile. Det opererer innen leting etter og utvikling av gull- og sølvprosjekter med fokus på Patagonia-regionen i Argentina, og er børsnotert på TSX Venture Exchange i Canada.