<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stig Myrseth anbefaler 5 aksjer

Stig Myrseth tar skyhøy risiko i en råvaremulighet, men har også 5 aksjetips som kanskje ikke er like risikable.

  Publisert 7. sep. 2023 kl. 16.09
  Oppdatert 7. sep. 2023 klokken 18.01
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 408 ord
  Stig Myrseth tar skyhøy risiko
  07.09.2023 Stig Myrseth har vært innom mange bransjer, som medeier, leder og investor. Det er alt fra fond, til bank, finans, oljeservice, krypto og tech. Men nå er det leting etter, og mulig utvinning av, Lithium som gjelder. I Zimbabwe, som er nummer 157 på oversikten over de 180 mest korrupte landene i verden, ifølge Transparancy. Hvor høy er risikoen? Er det mulig å få konsesjon uten å bestikke sentrale personer? Hvor stor er sjansen for å lykkes? Dette var noen av spørsmålene en optimistiks Myrseth, nå bosatt på Malta, svarte på da han var gjest i Økonominyhetene torsdag 7. august.

  Stig Myrseth har vært innom alt fra fond, til bank, finans, oljeservice, krypto og tech. Nå er det gruvevirksomhet i Zimbabwe som har fanget hans interesse, men han følger også med på Oslo Børs og tror ikke på resesjon med det første. Torsdag var han gjest i Økonominyhetene på FaTV.

  Gjennom bekjentskaper har han blitt med som edgründer i Aziwe Minerals som søker letekonsesjon på et 2.500 kvadratkilometer stort område i Zimbabwe, som kan være rikt på Lithium. 

  – Vi har holdt på i ett og et halvt år og føler vi får positive signaler fra gruvedepartementet, men i det afrikanske byråkratiet der maler kværna veldig sakte. Det er frustrerende, men vi har fortsatt tro på at vi kommer i mål, men per i dag er vi ikke det, sa Myrseth blant annet.

  Myrseth innrømmer at det er skyhøy risiko, og høyere risiko enn han har vært med på tidligere, men han tror dette tiåret blir tiårets store ting blir «grønne» mineraler som Lithium, som blant annet er en høy innsatsfaktor i batterier. Så langt har selskapet brukt 2 millioner kroner på konsesjonssøknaden.

  Spørsmålet er om det er mulig for et lite norsk selskap å få en slik konsesjon i konkurranse med for eksempel sulten kinesere, som trenger mye Lithium til sin voksende batteriindustri?

  Det blir kanskje ikke lettere for en liten håndfull snille nordmenn i et Zimbabwe, som er nummer 157 på oversikten på oversikten over de 180 landene i verden på Transparancys korrupsjonsoversikt?

  – Vi håper jo at det er mulig for et selskaps som Aziwe å komme inn, at det ikke er bare de kinesiske, statskontrollerte gruvegigantene som er i stand til å få konsesjoner der. Vi har solgt inne Norge og Skandinavia for alt det er verdt og de verdiene vi står for, og lagt frem en veldig omfattende plan for lete programmet vi blir tildelt disse lisensene, sa han også. 

  Men tiden går og foreløpig har det ikke skjedd noe. Myrseth bruker derfor også tid på å analysere markedene, og tror ikke på resesjon i løpet av de kommende 12 månedene. Og sent i den økonomiske syklusen, som han mener vi er inne i nå, tror han på olje og oljeservice. Han trekker spesielt frem Aker BP og Subsea 7.

  Om resesjonen likevel kommer i 2024 anbefaler han å sitte med mer defensive aksjer som Orkla, Mowi og Telenor.

  Se hele intervjuet med Stig Myrseth i Økonominyhetene torsdag 7. september videoruten i toppen, eller på våre TV-sider