<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gull til ny all-time high

Gullprisen steg til over 2.140 dollar pr. unse tirsdag som er ny all-time high.

Publisert 5. mars 2024 kl. 15.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
TRYGG HAVN: Flere investorer ser til gull i en tid med større geopolitisk uro. Foto: Dreamstime

Gull nådde nye høyder da spekulasjonene om en mulig kursendring fra den amerikanske sentralbanken (Federal Reserve), sammen med økende geopolitiske risikoer, bidro til en sterk oppgang, ifølge Bloomberg.

Prisen steg så mye som til 2.141,79 dollar pr. unse tirsdag og dermed passerte forrige toppnivå fra 4. desember i fjor. 

– Den økende risikoen for en korreksjon i aksjemarkedet, grunnet svake amerikanske produksjonsdata på fredag, kan ha overtalt noen investorer til å gå fra aksjer til gull, sier Ole Hansen, råvarestrateg hos Saxo Bank til avisen.

Prisen har falt noe tilbake siden toppnoteringen og omsettes nå for 2.130,80 dollar pr. unse. På ett år er gullprisen opp over 15 prosent.

I de første månedene av 2024 har gull blitt sett på som en trygg havn i en verden hvor geopolitisk uro øker, med eskalerende spenninger i Midtøsten og angrep på skipsfarten i Rødehavet. Kinas økonomiske problemer og det amerikanske presidentvalget mot slutten av året gjør det til en volatil blanding.