<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Guider tidobling på to år

Norsk Titanium melder om ny kontrakt med Airbus og guider samtidig tidobling innen 2026. 

Publisert 07:51 23. apr. 2024
Oppdatert 09:00 23. apr. 2024
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
SKAL TA AV: Norsk Titanium bruker Rapid Plasma Deposition-teknologi for å produsere titandeler. Foto: Norsk Titanium

Titandelsprodusent Norsk Titanium meldte tirsdag om ny kontrakt for en langsiktig leveranseavtale for å støtte produksjonen av Airbus A350.

– Denne leveranseavtalen styrker ytterligere vårt forhold til Airbus Aerostructures og representerer et stort skritt fremover mot å realisere våre ambisjoner i luftfartsmarkedet, sier Norsk Titaniums adm. direktør Carl Johnson.

Avtalen dreier seg om gjentagende produksjon for det kommersielle A350-flyprogrammet, og bygger på Rapid Plasma Deposition-teknologi for å produsere de forskjellige titandelene til flyene.

Forskjellige deler kvalifiseres for å gå inn i serieproduksjon, styrt av leveranseavtalen. Med forbehold om denne kvalifiseringen forventer Norsk Titanium å se de første inntektsgenererende leveransene under leveranseavtalen i løpet av andre kvartal 2024.

Guiding

Norsk Titanium målsetter en omsetning på 15 millioner dollar i 2024.

  • Norsk Titanium har nå 21 deler i serieproduksjon med flere kunder, noe som har økt den årlige gjentagende omsetningen til om lag seks millioner dollar. 
  • Ved utgangen av første halvår 2024 forventes antall deler i serieproduksjon å øke til om lag 30, noe som representerer en årlig gjentagende omsetning på om lag 10 millioner dollar. 
  • Ved utgangen av 2024 forventes mer enn 60 deler å være i serieproduksjon, tilsvarende en årlig gjentagende omsetning på 50 millioner dollar. 

Den forventede veksten i årlig gjentagende omsetning gir økt visibilitet mot det langsiktige omsetningsmålet på 150 millioner dollar innen 2026, skriver Norsk Titanium.

Selskapet vil avholde kapitalmarkedsdag ved selskapets hovedkontor på Eggemoen 25. april.

Norsk Titaniums hovedkontor på Eggemoen. Foto: Norsk Titanium