<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus ser kjempeoppside i oljeselskap

Fearnley Securities tar opp dekning av BW Energy med en kjøpsanbefaling. Analytikerne venter en produksjonsvekst på 100 prosent innen 2028.

Publisert 9. juli
Oppdatert 9. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 302 ord
STOREIER: Styreleder Andreas Sohmen-Pao i BW Energy får drahjelp av en positiv Fearnley-analyse. Foto: Ivan Kverme

BW Energy (BWE) har hatt et godt år på Oslo Børs, og er opp 21,6 prosent siden årsskiftet. Analytikerne Sander Solheim Nilsen og Erik Christian Borthen i Fearnley Securities mener aksjen har mer å gå på, og ser en oppside på over 40 prosent. 

Nå tar de opp dekning på BWE med kjøpsanbefaling og et kursmål på 43 kroner. I tillegg kommer de med en kredittanbefaling på kjøp av den usikrede obligasjonen på 100 millioner dollar.

Markedet responderer positivt på nyheten og aksjen stiger 8,4 prosent på Oslo Børs tirsdag ettermiddag.

Skal doble produksjonen

BW Energy (BWE) har en estimert produksjon på 30.000 fat med olje pr. dag i 2024, tilsvarende nesten 19 års reservelevetid. Denne produksjonen kommer fra selskapets 207 millioner fat av 2P-reserver i Gabon og Brasil. 

I tillegg til dette har BWE også 371 millioner fat av 2C-ressurser, noe som gir selskapet et betydelig vekstpotensiale.

«Vi estimerer analytikerne en produksjonsvekst på 100 prosent innen 2028», skriver Fearnley i analysen.

Over halvparten av produksjonen i første kvartal kom fra Dussafu-lisensen, der BWE har rettigheter på 73,5 prosent. Dussafu blokken har hatt stor letesuksess, og gjorde nylig enda et oljefunn i Gabon

God finansiell posisjon

Analytikerne peker på at produksjon i blokken nærmer seg toppen, noe som vil generere store kontantstrømmer til BWE. Selskapet har også eksponering i Brasil, hvor de drifter Golfinho og Maromba feltene, samt i Namibia gjennom Kudu-feltet.

«Vi forventer at selskapet skal ha en kontantbeholding på 450 millioner dollar, tilsvarende 4,8 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal», skriver Fearnley-duoen.

Dette følger av et nylig salg på 150 millioner dollar, en obligasjonsutstedelse på 100 millioner dollar, samt mengden olje BW Energy har solgt i andre kvartal.

Videre fremhever de at den høye estimerte frie kontantstrømmen kan brukes til å enten nedbetale gjeld eller investere i nye prosjekter.